Público
Público

Una gran mobilització evita el tancament de l'escola Mar Nova, de Premià de Mar

La Generalitat rectifica la intenció inicial de clausurar un centre estrenat el 2008  i que ha rebut suports de l'Ajuntament i del Parlament, entre d'altres. 

Representants de l'AMPA de l'escola de Premià. @AMPAMarNova

EUROPA PRESS I PÚBLIC

L'escola Mar Nova de Premià de Mar no tancarà finalment les portes el proper curs i mantindrà la preinscripció al grup de P3, segons ha comunicat el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, en una reunió amb les famílies i l'Ajuntament que s'ha celebrat aquest dilluns en el departament. El president de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (Ampa) de l'escola Mar Nova, Jaume Mora, ha celebrat la decisió, i ha considerat que "la insistència de les famílies de lluitar fins al final ha estat clau", a més del suport de l'Ajuntament i els grups municipals, del Parlament i dels sindicats d'ensenyament.

"Hem trobat un secretari molt empàtic i disposat a complir la resolució del Parlament", que demanava no tancar el centre i que s'obrís el grup de P3, i ha defensat que l'escola funciona molt bé i té molt poc sentit tancar-la i deixar el barri de Can Pou sense centre educatiu. Segons ha precisat, es tracta d'un centre públic d'una sola línia que escolaritza un total de 150 alumnes, i té un projecte de renovació pedagògica, que és dels pocs que existeixen a la comarca del Maresme.

L'escola va néixer el 2008 i l'administració autonòmica proposava tancar-la amb l'argument que hi ha hagut una davallada demogràfica. El municipi compta amb cinc escoles públiques més i tres de concertades.

En declaracions als mitjans, Llobet ha anunciat que s'obrirà la preinscripció al centre i també es mantindrà l'oferta en totes les escoles del municipi: "El pes demogràfic fa que hi hagi poca població que entri als centres i molta oferta, per la qual cosa no tenim garantit que pugui haver-hi un curs". No obstant això, ha remarcat que la intenció és "treballar per preservar al màxim de projectes i la voluntat serà poder mantenir els grups oberts", i ha afegit que la decisió s'emmarca en l'acord amb municipis de treballar amb criteris comuns que es plasmin en cada població.