Público
Público

La Guàrdia Civil entra a la comissaria dels Mossos de LLeida

Els agents busquen gravacions de l'operatiu policial de l'1-O, per ordre del jutjat d'instrucció

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Comissaria regional de Ponent dels Mossos d'Esquadra, a Lleida

Un grup d'agents de la Guàrdia Civil ha irromput aquest dijous al matí cap a les 11h a la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra de Ponent, ubicada al carrer Sant Hilari de Lleida. Ho ha fet una comitiva judicial que s'ha personat a la seu policial demanant pels secretaris de l'organització. Tot seguit han iniciat un registre que seguia en marxa a les 12:30h, per trobar documents relacionats amb la jornada del referèndum del passat 1 d'octubre.

En concret, i segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els agents de la Guàrdia Civil volen endur-se les gravacions de la centraleta de comunicacions de Mossos de Ponent en tot allò que faci referència a l'operatiu dels Mossos durant la jornada de l'1-O, unes hores abans i unes hores després. Els agents actuen per ordre del Jutjat d'Instrucció Número 4 de Lleida.

La Guàrdia Civil ja va escorcollar el 112

La Guàrdia Civil també es va personar aquest dimarts a l'edifici del servei d'emergències 112 a Reus en una operació relacionada amb l'1-O. Una desena d'agents del cos es van presentar a la seu central del telèfon d'emergències de Catalunya, on hi van estar aproximadament una hora, entre les 10.00 i les 11.00, buscant igualment gravacions del dia del referèndum.

D'altra banda cal recordar que la Generalitat ha posat en marxa una campanya popular per recollir tot tipus de fotografies i gravacions fetes per particulars de les agressions policials que es van produir durant l'1-0.