Público
Público
violència masclista

Un home mata la seva parella i s'entrega a la policia a Lloret de Mar

L'home ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi. Es tractaria d'una parella belga d'uns 50 anys.

Pancartes amb lemes feministes a la manifestació del 8M a Madrid.
Pancartes amb lemes feministes a la manifestació del 8M a Madrid. - Jairo Vargas

efe

Un home ha matat presumptament la seva parella aquest dilluns i, posteriorment, s'ha entregat a la policia a Lloret de Mar (la Selva), on els agents investiguen ara aquest possible crim de violència masclista. Segons han informat fonts properes al cas, el suposat assassí ha acudit a la comissaria de la Guàrdia Urbana, on ha explicat que havia acabat amb la vida de la dona en un domicili de la localitat. El cadàver, amb signes de violència, s'ha localitzat a l'interior d'un pis situat a la zona del final del Passeig Marítim. Es tractaria d'una parella belga d'uns 50 anys.

L'home ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi i l'Àrea de Recerca Criminal dels Mossos d'Esquadra de Girona s'ha fet càrrec del cas. La Policia Local ha traspassat l'autor confés als Mossos, que l'han dut fins a la comissaria de Blanes i, posteriorment, l'han traslladat al pis per fer la reconstrucció del crim.

L'Ajuntament ha condemnat els fets i ha convocat un minut de silenci aquest dilluns a les sis de la tarda. També ha anunciat que es personarà com a acusació popular en el cas. "A Lloret de Mar condemnem i repulsem enèrgicament la violència masclista", afirma l'alcalde, Jaume Dulsat, en una piulada.

Si es confirma aquest nou cas, el nombre de dones assassinades per violència masclista ascendiria a 39 el 2020 i a 1.072 des del 2003.