Público
Público

FINANÇAMENT IL·LEGAL Junts pel Sí fa un gest enèrgic per prendre distància amb Germà Gordò

El grup parlamentari que dona suport al govern de la Generalitat exigeix que deixi l'acta de diputat a l'ex-conseller investigat per finançament il·legal de CDC. Argumenten que l'acta no és de cap formació política ni de cap persona, sinó de "les 1,6 milions de persones que van votar la candidatura" en les eleccions de setembre de 2015.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Jordi Turull, president del grup parlamentari de JXSí

Els partits que van conformar Junts Pel Sí (JxSí) han decidit aixecar la veu per intentar resoldre el cas de l'ex-conseller i diputat Germà Gordò, derivat de la implicació dels seus càrrecs en el finançament presumptament il·legal de la antiga Convergència Democràtica de Catalunya, amb un gest ben enèrgic.
 
El president del seu grup parlamentari, Jordi Turull, ha reiterat formalment aquest dimecres, en nom de la direcció, l'exigència a Germà Gordó per a que deixi l'escó: "Serà el millor servei que pot fer al país".

En un compareixença al Parlament sense preguntes, així ho ha dit després que Gordó hagi anunciat que deixa el grup --després de la investigació oberta contra ell pel cas 3% -, però no l'escó, i que seguirà com a parlamentari no adscrit.

Turull ha advertit a Gordó --fins aquest dimarts del seu mateix partit, el PDeCAT-- que l'acta de diputat no és de cap formació política ni de cap persona, sinó de "les 1,6 milions de persones que van votar la candidatura "en les eleccions de setembre de 2015.

Segons la direcció de JxSí, "no hi ha justificació possible per reduir el nombre de representants", que des d'avui passa de 62 a 61 diputats.

Tot i la pressió de JxSí i del PDeCAT, Gordó, investigat judicialment pel cas del 3%, ha presentat aquest matí al registre del Parlament l'escrit pel qual comunica que abandona el seu grup per passar a ser diputat no adscrit.

Gordó també va comunicar ahir que abandonava el PDeCAT i avui ha seguit els seus passos la seva mà dreta, la presidenta de la comissió econòmica del partit, Teresa Pitarch, que ha abandonat la formació tot i que manté el seu càrrec de presidenta de l'Institut Català de la Dona de la Generalitat.

Vinculació amb Artur Mas

Germà Gordò havia estat una persona de confiança de l'ex-president de la Generalitat Artur Mas i, òbviament, el seu distanciament planteja incògnites que altres grups han començat a explicitar.

Joan Giner, diputat de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), ha anunciat que demanaran  la compareixença de Mas al Parlament per a que detalli la seva vinculació amb Gordò "si la vella guàrdia de Convergència" no es pronuncia sobre la seva relació amb la imputació de l'exconseller en "el cas del tres per cent. "Els màxims responsables del cistell de pomes podrides" de l'antiga CDC estan en un ball de silenci, ha afirmat Giner. "No volem que tot això quedi sense llum i sens taquígrafs", ha dit a la Comissió de Justtícia del Parlament.