Público
Público
repressió a l'independentisme

El jutge de vigilància penitenciària desestima els recursos de Sànchez, Turull i Rull i els manté sense el tercer grau

El magistrat manté el criteri  del passat 9 de març, estimant un recurs de la Fiscalia. Considera que els presos polítics no "assumeixen" el delicte, pel que no pot haver-hi una "progessió" del seu règim.

Els exdiputats de JxCat Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, asseguts als escons del Congrés dels Diputats durant la sessió constitutiva del 21 de maig del 2019.
L'exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat Josep Rull; l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, i l'exconseller de Presidència, Jordi Turull, en una imatge d'arxou. Europa Press

El jutjat de vigilància 5 de Barcelona ha desestimat els recursos de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep rull contra la interlocutòria que els retirava el tercer grau. El jutge manté el mateix criteri que va emprar per estimar el recurs de la Fiscalia el passat 9 de març i privar-los de la semillibertat, afirmant que "no pot acordar-se la progressió a un règim obert quan encara s'aprecien dèficits nuclears en l'intern com és la manca d'assumpció delictiva.

El magistrat considera que "no es tracta d'una nova condemna" i que no s'està "castigant" la ideologia dels condemnats. Creu que els presos polítics no estan reconeixent el delicte, per la qual cosa no es justifica la "progressió" cap a un règim de tercer grau.