Público
Público

La jutgessa ordena l'ingrés a presó d'Oriol Pujol pel cas de les ITV

El tribunal ha desestimat la petició de Pujol de commutar l'entrada a presó per treballs a la comunitat. L'exdiputat de CiU encara pot recórrer l'empresonament durant dos anys i mig per usar la seva influència política per afavorir empresaris afins.

Oriol Pujol está condenado a dos años y medio de cárcel por diversos delitos relacionados con la corrupción | EFE / Archivo

AGÈNCIES 

Una jutge de l'Audiència de Barcelona ha ordenat aquest dimecres l'ingrés a la presó de l'exsecretari general de CDC i antic diputat de CiU Oriol Pujol per complir la pena de dos anys i mig que se li va imposar pel cas de les ITV, si bé aquesta resolució es pot recórrer, cosa que deixaria en suspens la seva entrada a presó fins que fos ferma.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la magistrada de la secció 20 de l'Audiència, encarregada de resoldre l'execució de condemna a Oriol Pujol, ha desestimat la seva petició de commutar per treballs en benefici a la comunitat la pena de presó que li va ser imposada per usar la seva influència política per afavorir empresaris afins i cobrar comissions il·legals en el cas de les ITV. En el cas, Pujol hauria intervingut per tal que empresaris propers a ell fossin beneficiats amb l'adjudicació d'estacions d'ITV.