Público
Público

L'activista del CDR acusat de rebel·lió des de Brussel·les: "He triat l'exili perquè crec que és una bona forma de seguir lluitant"

L'Adrià Carrasco, de 25 anys, ha comparegut per primer cop davant els mitjans des de Brussel·les (Bèlgica), on fa pocs dies es va saber que residia després de marxar a l'exili. Carrasco està acusat de terrorisme, rebel·lió i sedició pels talls de carretera i els aixecaments de peatges que els CDR van convocar durant la passada Setmana Santa.

L'activista del CDR d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), Adrià Carrasco, compareix als mitjans des de Brussel·les, on està exiliat des de fa cinc mesos. @etvolemacasa

L'exiliat a l'ombra de les càmeres, l'activista Adrià Carrasco, ha comparegut aquest dijous davant dels mitjans des de Brussel·les (Bèlgica) on aquesta setmana s'ha sabut que resideix des que va sortir del país. Cinc mesos després que la Policia Nacional anés a buscar-lo a casa seva, a la localitat d'Espluges de Llobregat (Baix Llobregat), per la seva participació en els talls de carretera de Setmana Santa convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR), Carrasco revela el seu parador i fa les primeres declaracions públiques sobre el seu cas.

Carrasco, acompanyat del seu advocat i d'un membre del grup de suport ha donat el seu relat sobre la sortida de l'Estat espanyol cap a Bèlgica: "He triat l'exili perquè crec que és una bona forma de seguir lluitant. A Espanya no tinc cap garantia de tenir un judici just. En la mateixa operació policial, l'activista Tamara Carrasco sí que va ser detinguda: "No em van trobar, vaig poder escapar. La companya Tamara no va tenir la mateixa sort i se la van emportar a Madrid. Ara està presa al seu poble", ha recordat, en referència a les mesures cautelars que l'Audiència Nacional ha aplicat a la viladecanenca, que no li permeten sortir del municipi.

El jove de 25 anys ha denunciat que les acusacions "injustes" de terrorisme, rebel·lió i sedició que pengen sobre ell responen a una estratègia repressiva de l'Estat global cap a tot l'independentisme: "Els polítics que estan presos i exiliats estan acusats de rebel·lió. Aquest delicte no s'entén si no hi ha violència i aquesta violència l'estan buscant amb nosaltres, els CDR. Però els CDR no som terroristes. Som el poble organitzat que s'ha ajuntat per exercir el poder popular", ha dit.