Público
Público

L'agressor del fotoperiodista Jordi Borràs és un agent de la unitat antiyihadista de la Policia Nacional

L'home que aquest dilluns va agredir a Borràs forma part, segons que informa la 'Directa', de la unitat d'investigació antiyihadista de la Policia Nacional. L'agressor va donar una sèrie de cops de puny al fotògraf amb coneixement del que feia i va proferir crits de "Viva Franco". 

Jordi Borràs, después de la agresión. Imagen cedida por 'El Món'/QS

públic

Poc després de l'agressió contra el fotoperiodista Jordi Borràs es va conèixer que l'home que li va trencar el nas amb un dels cops de puny era Policia Nacional. Doncs bé, ara també trascendeix que no es tracta d'un funcionari qualsevol, sinó d'un inspector de la Brigada Provincial d'Informació (BPI), que forma part de l'equip d'investigació antiyihadista del cos de seguretat espanyol. Aquesta informació indica que l'agent té un rang major dins la institució del que es pensava, ja que fins ara s'havia explicat que s'encarregava de tasques burocràtiques a la comissaria de la Verneda.

L’inspector, segons que informa la 'Directa', "s’ha especialitzat des de les oficines de la Brigada Provincial d’Informació ubicades al complex policial del barri barceloní de la Verneda, en l’àmbit d’informació relacionat amb l’extremisme gihadista"

Imatge de l'agressor de Jordi Borràs difosa a les xarxes socials.

Jordi Borràs va patir una agressió a la sortida de l'Ateneu Barcelonès, quan s'acostava a la plaça de la Catedral, després de l'acte de la Crida Nacional per la República d'aquest dilluns. El fotoperiodista va patir un trencament de nas i diverses ferides a la cara a causa dels cops de l'agressor, que va proferir poc abans crits de "Viva Franco".

Algunes persones que van presenciar l'atac contra el periodista, van intentar retenir-lo i va ser llavors quan l'agressor va mostrar la seva placa de policia. Quan va fugir, l'agent va perdre una navalla i una bossa de plàstic amb diversos objectes personals. Borràs ha interposat una denúncia contra el policia, que al seu torn ha presentat una altra per afirmar que va ser insultat i intentar equiparar el seu atac amb una baralla entre dues persones.

L’advocada Carla Vall, que exerceix la representació legal de Jordi Borràs, ha valorat la situació com a "més greu del que crèiem". "No és un agent qualsevol, és Inspector de la Brigada d’Informació. Espero que la propera notícia sigui dels Jutjats”, ha dit en declaracions també recollides per la Directa.

Els Mossos d’Esquadra, segons el mateix mitjà, tenen oberta una investigació d’ofici en relació als fets i la defensa de Jordi Borràs ja compta amb un llistat de testimonis presencials i diverses proves gràfiques de l’atac.

Fonts consultades per Públic han assenyalat, d'altra banda, que del comportament del policia durant l'agressió ja es podia deduir que es tractava d'un agent de la Brigada d'Informació amb coneixement de tècniques per infligir dany físic a qualsevol persona a la que volgués fer mal. Un perfil molt allunyat del d'un funcionari dedicat estrictament a tasques administratives.

En les últimes hores s’ha produït una veritable allau de reaccions en l’àmbit polític i periodístic, entre les quals cal destacar en l’àmbit professional la de la Federació Internacional de Periodistes, el Col·legi de Periodistes, el Sindicat de Periodistes i el Grup de Periodistes Ramon Barnils, i en l’àmbit polític les reaccions dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra. Aquest últim va piular dimecres al vespre: “Estimat Jordi Borràs, farem tot el que estigui a les nostres mans perquè aquest agressor sigui jutjat i, lògicament, apartat immediatament del seu treball”.