Público
Público

L'Ajuntament de Barcelona ordena el precinte del CIE de la Zona Franca i en vol la clausura en dos mesos

Com ja va fer al juliol, argumenta que el recinte no compta amb llicència d'activitat i avisa el Govern espanyol que si no compleix l'ordre acudirà als tribunals. 

L'entrada al CIE de la Zona Franca de Barcelona. / ANNA PALOU

PÚBLIC

Nou capítol en el pols que mantenen l'Ajuntament de Barcelona i el Govern espanyol al voltant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) ubicat a la Zona Franca. Tal com ja va fer al juliol, sense èxit, el consistori de la capital catalana ha anunciat aquest dimecres que ha ordenat el precinte del recinte amb l'argument que no compta amb la llicència d'activitat, de manera que no es pot saber "si està en condicions de seguretat o n", ha explicat en roda de premsa el tinent d'alcaldia Jaume Asens.

El govern d'Ada Colau ha donat un termini de dos mesos al Ministeri de l'Interior perquè compleixi l'ordre, ja que considera que aquest és un "temps raonable i suficient perquè es pugui fer efectiu" el tancament i traslladar les persones que hi estan tancades. Ara bé, tenint en compte que és més que probable que l'executiu de Rajoy no compleixi l'ordre, com ja va passar a l'estiu, l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que si d'aquí dos mesos el CIE segueix en funcionament presentarà un recurs a l'Audiència Nacional perquè a través d'una mesura cautelar s'obligui a clausurar el recinte.

De fet, l'ordre de precinte és el tràmit administratiu imprescindible abans que l'Ajuntament pugui portar el que veu un cas d'incompliment de la normativa municipal als tribunals. El 2015 tècnics municipals van descobrir que el CIE tenia una llicència del 1992, que permetia que hi hagués una comissaria, però no un centre d'Internament.