Público
Público

ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA L'ANC reclama la publicació al DOGC del text de Constitució de la República catalana 

L'entitat independentista anima la població a presentar la petició de manera presencial el proper dissabte 27 al matí, en l'aniversari de la proclamació d'independència aprovada pel Parlament.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Acte de celebració de la proclamació d'independència al Parlament de Catalunya, el 27 d'octubre de 2017 / Públic

"El Govern legítim de la Generalitat de Catalunya mai no va arribar a publicar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el text de Constitució de la República catalana aprovat al Parlament el 27 d'octubre de 2017", recorda l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). que aquest cap de setmana ha presentat una "e-petició" instant la Cambra legislativa i l'Executiu catalans a fer-ho en l'aniversari d'aquella proclamació.

L'ANC assenyala en un  comunicat que la proposta de resolució sobre "la Constitució de la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social" va ser "votada i aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc", amb l'absència dels 52 diputats de l'oposició constitucionalista.

La publicació al DOGC hauria d'haver-se realitzat, segons l'ANC, d'acord amb el que "prescriu l’article 2.2 de la Llei 2/2007, de 5 de juny".

Una "e-petició" és un procediment que permet a la ciutadania la utilització de mitjans electrònics per adreçar-se, individualment o col·lectiva, a la Comissió de Peticions del Parlament.

L'ANC, a més, anima la població a presentar també la petició de manera presencial el proper dissabte 27 al matí, als centres de registre de les principals poblacions catalanes (Rambla de Catalunya, 19-21, de Barcelona; Plaça de Pompeu Fabra, 1, de Girona; carrer Lluís Companys, 1, de Lleida; carrer Sant Francesc, 3, de Tarragona, i carrer Montcada, 23, de Tortosa).

Aquesta entitat independentista ha anunciat la convocatòria de diferents actes polítics en aquestes poblacions el mateix dia 27 i lamenta, en el seu comunicat, la falta de voluntat de portar a terme l’aplicació del mandat del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017.