Público
Público

Repressió L’Audiència Nacional decreta llibertat sota fiança per a dos més dels CDR empresonats

Es tracta de Ferran Jolis i Alexis Codina. La setmana passada van poder sortir en llibertat Xavier Duch, Edu Garzón i Xavier Buigas, després de pagar una fiança de 5.000 euros, la mateixa quantitat que s'ha fixat per a Jolis, mentre que en el cas de Codina s'eleva a 10.000.  

Acte recent de suport als CDR detinguts.

PÚBLIC

El jutjat d’instrucció de l’Audiència Nacional ha decretat aquest dijous llibertat sota fiança per a Ferran Jolis i Alexis Codina, dos dels nou CDR detinguts el passat 23 de setembre i acusats de terrorisme. L’anunci l’ha fet Alerta Solidària, el col·lectiu que coordina les defenses dels detinguts. El 26 de setembre, Jolis i Codina van ser dos dels set activistes que va ingressar a la presó de Soto del Real, en la qual haurà estat tancat durant tres mesos. La setmana passada, l’Audiència Nacional va decretar la llibertat sota una fiançade 5.000 euros per a Xavier Duch, Edu Garzón i Xavier Buigas, de manera que a partir d’ara seguiran empresonats Jordi Ros, i Germinal Tomàs. La fiança de Jolis també és de 5.000 euros, mentre que la Codina -que s'ha anunciat unes hores més tard- s'eleva a 10.000. 

En principi, a Jolis i a Codina se'ls dictaran les mateixes mesures cautelars que a Duch, Garzón i Buigas, és a dir, hauran de comparèixer cada dilluns al jutjat més proper a la seva localitat, tindran prohibit sortir de l’Estat i hauran de fixar un telèfon, un domicili i una persona de contacte per rebre qualsevol comunicació oficial. Tots van ser detinguts en el marc de l’anomenada Operació Judes i se’ls ha acusat de terrorisme, tinença d'explosius i conspiració. En el seu missatge, Alerta Solidària subratlla que treballa “per aconseguir la llibertat de tots els presos” i el “retorn de tots els exiliats”.

Des d'un primer moment, la Fiscalia va demanar l'empresonament de tots els detinguts, però fa un mes va canviar de criteri i va demanar la posada en llibertat d’alguns d’ells amb una fiança de 9.000 euros. El Ministeri Públic argumentava que ni Duch, ni Buhigas, ni Garzon havien tingut contacte amb els presumptes explosius que se'ls atribueixen als detinguts. A l’hora de la veritat, però, el sumari del cas reconeix que en cap dels registres que van portar-se a terme s’havien trobat explosius.