Público
Público

CAUSA CONTRA EL SOBIRANISME L'Audiència Nacional desestima l'acusació de terrorisme contra els CDR 

El jutge no veu delicte de terrorisme ni de rebel·lió en l'activitat de la veïna de Viladecans detinguda en relació a les accions de protesta a les autopistes. La deixa en llibertat però restringeix els seus moviments

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Arribada a l'Audiència Nacional de Tamara Carrasco / EFE Javier Lizón

El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha deixat en llibertat Tamara Carrasco, detinguda a Viladecans en relació a les protestes dels CDR a les autopistes, i ha desestimat la petició d'empresonament plantejada per la Fiscalia. El jutge no veu delictes de terrorisme ni de rebel·lió en les activitats denunciades per la fiscalia. Qualifica de "desordres públics" els fets pels quals va ser acusada, però li imposa unes severes mesures cautelars.

La deixa en llibertat provisional però amb fortes restriccions de moviment. Haurà de comparèixer cada setmana, tots els dilluns, al jutjat de guàrdia, li prohibeix no només sortir de l'Estat espanyol sinó també del terme municipal del seu poble, Viladecans, llevat que sigui per anar a la feina o amb expressa autorització judicial, i que faciliti un domicili i telèfon perquè pugui estar localitzable. 

El jutge de l'AN considera doncs que l'activitat dels CDR durant la setmana santa no pot ser considerada com a terrorisme ni com a rebel·lió però sí com a desordre públic, delicte que pot ser castigat amb penes que van des de sis mesos fins a sis anys de presó.

El jutge a més ha dictat una ordre de detenció per a l'altra persona contra la qual anava dirigida la batejada com a operació 'Cadera' dimarts passat i en el marc de la qual es va detenir Tamara Carrasco al seu domicili de Viladecans. Durant l'escorcoll del mateix per agents de la "benemérita" es van confiscar cartells, una agenda, telèfons mòbils i una memòria externa.

La detenció de persones que presumptament havien participat en accions convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) va aixecar un moviment de protesta a tot el territori català. El passat dimarts, milers de persones van respondre a la crida dels propis CDR, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural i es van concentrar a places i carrers de les principals poblacions. Si en altres ocasions els ciutadans havien sortit a les places a protestar per acusacions i imputacions de sedició o rebel·lió, les acusacions de "terrorisme" per les accions de protesta a les autopistes durant la Setmana santa van fer saltar les alarmes entre els seguidors de les entitats sobiranistes.