Público
Público
Únete a nosotros

ESPOLI DEL PALAU DE LA MÚSICA L'ex-tresorer de CDC es defensa proclamant la seva religiositat i el seu amor al Palau

La sentència del judici pel saqueig del Palau de la Música, perpetrat per Fèlix Milliet i Jordi Montull, no es coneixerà fins despsrés de l'estiu. La filla de Montull es queixa del "menyspreu social" que ha experimentat, i Daniel Osàcar, ex-tresorer de Convergència, desqualifica les tesis del fiscal Emilio Sánchez Ulled.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'ex-tresorer de CDC Daniel Osàcar a l'Auditori de la Ciutat de la Justícia on se celebra l'última sessió del judici per l'espoli del Palau de la Música. EFE/Toni Albir

El judici pel saqueig del Palau de la Música, perpetrat per Fèlix Millet i Jordi Montull, ha quedat vist per a sentència aquest divendres després de més de quatre mesos de sessions, en una macrocausa de la que no es coneixerà sentència fins després de l'estiu, segons ha anunciat avui la presidenta del tribunal, Montserrat Comas.

Quatre mesos i una trentena de sessions centrades especialment en tractar de determinar si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar comissions de la constructora Ferrovial a través de la institució cultural.

Millet i Montull han renunciat al seu dret a utilitzar  l'últim torn de paraula, però sí que han intervingut l'exdirectora financera, Gemma Montull, i l'ex-tresorer de CDC, Daniel Osàcar

Gemma Montull, filla de Jordi Montull, ha volgut posar de manifest els "insults" i el menyspreu social del que creu ha estat víctima durant els vuit anys del procés, fins al punt d'acudir als Mossos a denunciar algun d'aquests episodis.

L'ex-directora financera ha explicat que s'ha vist obligada a canviar de domicili en dues ocasions i a suportar pintades a casa en una situació que ha definit com "insostenible".

A la sortida de la Ciutat de la Justicia, Gemma Montull ha declarat als periodistes que té "plena confiança en la justícia" i que "no té cap por d'anar a la presó", informa l'agència EFE. "Ningú es mor per anar a la presó i no tinc per què anar. Contra mi no hi ha prou proves, els meus advocats ho han fet molt bé", ha afirmat.

Al·lusions a l'Esglèsia i a la Biblia

L'extresorer de CDC Daniel Osàcar, per la seva banda, ha titllat de mera "elucubració" la tesi del fiscal, Emilio Sánchez Ulled, segons la qual va cobrar comissions de la constructora Ferrovial i s'ha reivindicat a si mateix com a ciutadà "honest, íntegre i honrat".  "Com pot algú imaginar que jo hagi pogut participar en el saqueig del Palau? ", ha exclamat després d'explicar amb especial èmfasi els lligams personals, culturals i sentimentals amb el Palau. 

Osàcar s'ha defensat fent públiques les seves creences religioses. "Sóc creient, catòlic practicant i home d'Església que segueix el camí del Evangeli", ha dit, i ha assegurat que podria haver portat a la vista 80 testimonis "no militants de Convergència" que haurien acreditat que no és "corrupte, ni lladre, ni delinqüent ".

En un discurs trufat d'al·lusions a la Bíblia, l'ex-tresorer de CDC ha confessat el seu amor a la música i al mateix Palau, al qual ha definit com "bressol i far de referència de la musicalitat, la cultura i la catalanitat".

Osàcar ha recordat que des que era un adolescent fins ara, als seus 81 anys, ha estat vinculat al Palau i format part de diverses corals amb les que recentment ha participat en "concerts del més alt nivell".

"Són coses que m'han marcat, el Palau ha estat sempre per a mi una referència estimada. Sempre ho he portat al cor", ha insistit l'extresorer de CDC.

Osàcar, que s'ha queixat que als seus gairebé 82 anys s'hagi hagut de veure per primera vegada "greument acusat" davant un tribunal de justícia, ha reivindicat que el seu paper en la presumpta trama corrupta ha estat "molt secundari" i ha criticat que no hagi tingut ocasió de defensar-se prou perquè el fiscal va escurçar el seu interrogatori, "potser perquè no anava per on ell volia".

"El fiscal va optar pel monòleg de l'acusació final i em va silenciar", ha reiterat Osàcar, que ha retret al ministeri públic que hagi intentat "tossudament" involucrar-lo en el cas preguntant a tots els testimonis si el coneixien, "amb resultats molt negatius per a ell ".

"Demano que no es em jutgi per narracions més o menys brillants, però tendencioses i desenfocades de la realitat, sinó per proves fefaents", ha reblat l'extresorer de CDC, que s'ha presentat davant el tribunal com un "home de bé, senzill i humil, que ha dedicat moltes hores del seu temps a ajudar els altres en l'àmbit social, educatiu, polític i moral ".

Abans que acabés el judici, Montserrat Comas, la presidenta del tribunal, de la secció desena de l'Audiència de Barcelona, ​​ha agraït a totes les parts la seva contribució perquè la vista s'hagi pogut celebrar sense cap incidència i ha anunciat que la sentència es notificarà després de l'estiu.

"Ara continua una tasca en solitari del tribunal. És un treball que ens obliga a estudiar molts documents, a ponderar i a deliberar totes les qüestions que les parts ens han demanat i a redactar la sentència. Ens queda molta feina ", ha indicat Comas.