Público
Público

L'exconseller Gordó nega que les seves reunions amb empresaris fossin per finançar il.legalment CDC

La Fiscalia va demanar fa uns mesos que s'obrís una causa contra ell en considerar que era l'intermediari en el cobrament de comissions per part de la formació.

Germà Gordó en la compareixença al Parlament. EUROPA PRESS

EUROPA PRESS

L'exconseller de Justícia de la Generalitat i ara diputat de Junts pel Sí (JxSí), Germà Gordó, ha negat aquest dimecres davant el Parlament que les reunions que va mantenir amb empresaris quan era secretari del Govern estiguessin relacionades amb el suposat finançament il·legal de CDC. "Clar que m'he reunit amb empresaris. Només faltaria. I amb sindicats, entitats culturals, col·legis professionals,... Amb tots els que m'ho demanaven", ha explicat en comparèixer en la comissió d'Assumptes Institucionals de la cambra sobre les relacions amb suposats casos de corrupció que afecten CDC.

Gordó ha assegurat que en aquestes reunions ningú li va demanar res "en contra de l'ordenament jurídic", que ell es limitava a escoltar els problemes que li plantejaven i ha dit que, a més, aquestes trobades no eren la seva prioritat.

Recentment, el jutge del Vendrell que instrueix el cas del 3%, de suposat finançament il·legal de CDC ,va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obrís una causa contra Gordó, ja que aquest és el tribunal competent per la seva condició de diputat en la Cambra catalana. En un escrit fa mesos, la Fiscalia havia sol·licitat que se l'investigués en considerar que era el "conseguidor o recaptador" de les suposades comissions il·legals d'empresaris al partit a canvi d'adjudicacions d'obres de les institucions que CDC controlava. En aquella ocasió es va rebutjar la sol·licitud del Ministeri Públic.

A preguntes dels grups parlamentaris, Gordó ha reconegut -tal com va desvetllar la investigació- que un empresari el va convidar a la llotja de l'estadi Santiago Bernabeu però que ell ho va rebutjar: "No hi he estat mai i m'hi han convidat moltes vegades".

Sobre el nom 'Gregorio' -segons els investigadors és el sobrenom amb que empresaris al·ludien a ell en el seu intercanvi de correus-, ha dit que ho desconeix, en ser converses entre tercers: "Em deien Gregorio? No ho sé. Acostumo a signar sempre com Gordó, mai signo com Gregorio". A més ha defensat la innocència dels extresorers de CDC Andreu Viloca i Daniel Osàcar -tots dos investigats pel cas 3%, i aquest últim encausat també en el cas Palau per suposades comissions al partit-: "Crec que que Viloca i Osàcar són uns professionals magnífics i d'una conducta irreprotxable".