Público
Público
contaminació

Les multes de la Zona de Baixes Emissions als vehicles contaminants s'activaran el 15 de setembre

El règim sancionador havia d'entrar en vigor l'1 d'abril però a causa de l'estat d'alarma no va arribar a fer-ho. S'aplicarà una moratòria per a autònoms amb rendes baixes, furgonetes, camions i autocars sense distintiu ambiental.

Imatge d'un senyal de la ZBE instal·lat al ramal de la sortida 14 de la Ronda de Dalt, a l'Hospitalet de Llobregat, el 23 de desembre de 2019. ACN
Imatge d'un senyal de la ZBE instal·lat al ramal de la sortida 14 de la Ronda de Dalt, a l'Hospitalet de Llobregat, el 23 de desembre de 2019. ACN

públic

Les multes de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) als turismes i motos més contaminants s'activaran a partir del 15 de setembre, segons ha anunciat aquest dimecres el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda. Es tracta dels que no tenen distintiu ambiental. Tot i això, hi haurà una moratòria de diversos mesos per les furgonetes i vehicles pesants com camions i autocars que no disposin del distintiu, així com motos i cotxes d'autònoms amb rendes baixes que utilitzen el vehicle per treballar.

La ZBE va entrar en vigor el gener per lluitar contra la contaminació, i el règim sancionador ho havia de fer l'1 d'abril, però a causa de l'estat d'alarma no va arribar a activar-se. "Veiem amb preocupació un increment de l'ús del vehicle privat i un augment de la contaminació en els propers mesos", ha admès Poveda, en roda de premsa telemàtica juntament amb el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona i president d'Ecologia de l'AMB, Eloi Badia, i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, Mercè Rius.

Les multes s'aplicaran als turismes i motos sense distintiu ambiental que circulin de dilluns a divendres entre les set del matí i les vuit del vespre pels carrers de Barcelona i l'Àrea Metropolitana afectada, excepte els dies festius. Només podran passar per les rondes. Pel que fa a la moratòria per certs vehicles, les furgonetes tindran tres mesos més de marge abans que se les comenci a multar. Els vehicles pesants, camions i autocars petits, tindran una moratòria de sis mesos i els autocars i autobusos de transport públic, 12 mesos, segons ha recollit el regidor Eloi Badia en un fil a Twitter.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?