Público
Público

Lluis Llach anuncia els primers dotze vocals que promouran el Fòrum Cívic i Social

Hi participaran Àngels Martínez Castells, exdiputada de Catalunya Sí que es Pot; Albano Dante Fachín, exsecretari general de Podem a Catalunya; Carmina Castellví, exdiputada de JxSí; Gabriela Serra, exdiputada de la CUP; Bea Talegón, periodista; Jordi Domingo, advocat i impulsor de Constituïm; Miquel Puig, economista, entre d'altres.

Publicidad
Media: 5
Votos: 1

El President de la Generalitat Quim Torra con el cantautor y exdiputado Lluís Llach (Presidente del Consejo asesor para el Fòrum Cívic). EUROPA PRESS

El Comitè Assessor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, presidit pel músic i escriptor Lluis Llach, ja ha fet pública la primera llista de noms que el conformaran. Aquest matí, Llach ha avançat per Catalunya Ràdio la participació d'activistes, exdiputats, acadèmics i personalitats de diferents àmbits.

Els dotze primers vocals són Antònio Baños, exdiputat de la CUP; Carmina Castellví, advocada i exdiputada de JxSí; Àngels Martínez Castells, doctora en Ciències Econòmiques i exdiputada de Catalunya Sí que es Pot; Albano Dante Fachin, exsecretari general de Podem Catalunya i exdiputat de Catalunya Sí que es Pot; Jordi Domingo, advocat i impulsor de Constituïm; Jaume López, doctor en Ciència Política; Albert Noguera, professor de Dret Constitucional a la Universitat de València; Miquel Puig, economista; Montserrat Palau i Vergés, professora de la URV, doctora en Filologia catalana i exdiputada de JxSí; Gabriela Serra, exdiputada de la CUP; Bea Talegón, periodista, i Marta Rovira, directora de la Fundació del Congrés de Cultura Catalana.

Tal com ja va avançar durant la presentació del comitè, Llach vol que la configuració d'aquest òrgan tècnic sigui heterogènia i la més àmplia possible dins de les opcions polítiques favorables "al dret a decidir" i contràries a "la repressió de l'Estat espanyol". Segons ha anunciat aquest matí, en vuit dies podrà fer públics els noms "d'altra gent que s'incorporarà".

El Comitè Assessor té la funció de facilitar els contactes entre el teixit social català i proposar metodologies perquè el Fòrum pugui esdevenir.