Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA Es manté la vaga a l'aeroport del Prat després d'una llarga reunió sense acord

El comitè d'Eulen critica que la companyia no hagi aportat propostes i manté les aturades per al diumenge i dilluns

Cues a l'aeroport del Prat la tarda de divendres. EFE/Alejandro García

europa press

El comitè de vaga d'Eulen ha decidit mantenir tots les aturades previstes en els controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona el Prat -els pròxims, de quatre hores en diferents franges diumenge i dilluns-, ja que no s'ha arribat a cap acord amb la direcció de l'empresa.

Ho ha explicat l'advocat del comitè de vaga, Leopoldo García Quinteiro, en declaracions als mitjans en un recés de la reunió que han mantingut els treballadors amb l'empresa i Aena amb la mediació de la Generalitat des de les 13.30 hores d'aquest divendres.

Ha recordat que la direcció d'Eulen coneix les reivindicacions dels treballadors des de fa més de deu dies, i ha criticat que no hagi aportat cap proposta concreta: "No pot venir amb la pretensió que anem a avançar, de mostra de bona voluntat; tots tenim bona voluntat però això no dóna per desconvocar, ja no definitivament la vaga, sinó ni tan sols suspendre part del calendari de la vaga ".

L'advocat de la plantilla ha assegurat que la intenció del comitè de vaga era intentar avançar cap a un marc de negociació que donés possibilitats de tallar els problemes de fons, entre els quals ha citat "l'estrès per imposició de jornades extenuants", períodes mínims de descans i altres qüestions retributives. Ha afirmat que aquests problemes estan "directíssimament relacionats amb la incongruència entre la càrrega de treball i la dimensió de la plantilla".

Reunió entre Eulen, cominté de vagai Aena amb la mediació del Departament de Treball. EFE/Toni Albir

Reunió entre Eulen, cominté de vagai Aena amb la mediació del Departament de Treball. EFE/Toni Albir

García Quinteiro ha assenyalat que, de tots els punts que componen la taula reivindicativa elaborada per l'assemblea de treballadors, l'empresa no ha quantificat cap, i ha posat com a exemple el plus que demanen els treballadors de 250 euros per treballar a l'Aeroport de Barcelona , sobre el qual l'empresa no ha aportat cap xifra, ni tampoc ha concretat a quantes persones preveu contractar per reforçar la plantilla.

Segons l'advocat, Eulen ha aportat "propostes vagues", que no es corresponen al fet que estan informats de la vaga i de les reivindicacions dels treballadors des de fa més d'una setmana. El comitè de vaga també ha retret a la direcció de l'empresa que no hagi suspès el judici que se celebrarà la setmana que després del conflicte col·lectiu presentat per la companyia contra la vaga argumentant errors en l'assemblea de treballadors en la qual es va decidir convocar diverses jornades de vaga a partir d'aquest divendres.

"Quan ens diguin que ja han estudiat i valorat i tingui certa precisió, nosaltres valorarem si aquesta oferta és congruent", ha assegurat, tot i que ha afirmat que fins ara no s'ha convocat cap altra reunió. Mentrestant, l'Aeroport de Barcelona - el Prat va anar recuperant la normalitat durant les últimes hores de la tarda de divendres. Durant l'última aturada d'una hora de les quatre que es van produir durant el dia -realitzat de 18.30 a 19.30 hores amb serveis mínimis del 90% com els altres tres-, no es van registrat cues ni a la T1 ni a la T2.

La situació va ser molt diferent a la produïda a mig matí, coincidint amb la segona aturada, on es van arribar a veure cues d'hora i mitja a la T1 i de gairebé dues hores a la T2.