Público
Público

MESURA CONTRA LA PRESSIÓ ESPECULATIVA Barcelona compra tres finques per 5,6 milions euros per evitar expulsin veïns

L'ajuntament d'Ada Colau ha comprat els 41 habitatges, que passaran a formar part del parc d'habitatge de lloguer públic. L'acció del consistori respon al fet que "les finques estan situades en una zona amb una pressió especulativa intensa en habitatge"

Carrer de Lancaster, al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

efe

L'Ajuntament de Barcelona ha comprat per 5,6 milions d'euros els 41 habitatges de tres edificis del districte de Ciutat Vella de la capital per evitar l'expulsió dels veïns.
El consistori ha informat avui en un comunicat que s'ha decidit una intervenció "excepcional" a la compra d'aquestes finques, que passaran a formar part del parc d'habitatge públic de la ciutat, per a "protegir el dret a l'habitatge, ja que es troben en una àrea de gran demanda residencial i amb una pressió immobiliària fort ".

En total, l'ajuntament d'Ada Colau desemborsarà 5.658.512 euros per la compra de les finques 7, 9 i 11 del carrer Lancaster, els veïns van alertar fa mesos que els edificis estaven sent visitats per possibles compradors. Es tracta d'immobles que requereixen un manteniment des de fa anys, segons la nota, i en els que els inquilins tenen contractes fraudulents, "el que posa en perill la seva continuïtat en els habitatges en el cas que la finca continuï en mans privades", ha assegurat l'ajuntament barceloní.

Una llarga negociació

"Donada la pressió que pateix la zona, des del districte de Ciutat Vella es va optar per la compra dels immobles. La negociació amb la propietat es va iniciar fa mesos i es va reforçar amb l'aprovació d'una proposició que instava a la compra d'edificis, presentada pel grup municipal d'ERC ", ha argumentat l'ajuntament. La proposició d'ERC incloïa comprar també el immoble número 13 del mateix carrer Lancaster, però no ha estat possible, ha indicat el consistori.

Les tres finques adquirides passaran a formar part del parc d'habitatge de lloguer públic de Barcelona i les gestionarà el Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona, ​​de manera que les famílies que hi viuen no seran expulsades de casa seva i podran continuar pagant un lloguer. El lloguer tindrà un preu assequible, en funció dels seus ingressos "i sempre que compleixin amb els requisits necessaris per accedir a un habitatge públic".

L'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que, en aquest cas, es donen les circumstàncies i les condicions per a procedir a la compra, ja que les finques estan situades en una zona amb una pressió especulativa intensa en habitatge, els edificis han sofert processos de conservació "coercitius i sancionadors" i es troben en una part de la ciutat en la qual fa més de 13 anys que està pendent l'execució d'un pla especial urbanístic