Público
Público

CONSELLERS EMPRESONATS Milers de persones reclamen a Madrid la llibertat dels presos polítics catalans

 Els manifestants denuncien la inexistència d'una "justícia independent" a Espanya i han demanat suport per la República catalana.

Publicidad
Media: 5
Votos: 1

Manifestació a Madrid en favor de l'alliberament dels presos polítics catalans / EFE

Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest diumenge a Madrid  en defensa de la República catalana i per exigir l'alliberament dels presos polítics després de les "últimes actuacions judicials" contra els líders independentistes.

La marxa, que s'ha iniciat a la Puerta del Sol per després anar fins al Congrés dels Diputats, ha estat convocada per la coordinadora 25S i una trentena més de col·lectius sota el lema "Enfront del règim de 78 i la seva repressió, solidaritat i República ".

El portaveu de la coordinadora 25S, Luis Alcampo, ha assegurat als mitjans de comunicació que no té vergonya qui diu que a Espanya hi ha una "justícia independent" quan "estem governats per un règim neofranquista".

Alcampo ha demanat l'alliberament dels dos "Jordis" (Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, ANC, i Òmmium Cultural), a més dels vuits consellers de la Generalitat, entre ells el vicepresident Oriol Junqueras.

La portaveu de Marxes de la Dignitat, l'ex-diputada Ángeles Maestro, ha afirmat que els catalans han patit la "vexació" de veure els seus polítics presos i ha demanat que "no confiïn en la Unió Europea".

Els manifestants han cridat consignes en favor de la "llibertat als presos polítics", de la "Catalunya republicana" i en contra del règim del 78.

Després de la concentració a la Puerta del Sol, els manifestants s'han traslladat a la porta del Congrés dels Diputats, des del carrer Alcalá fins Cibeles i seguidament a Neptuno, tallant la circulació i flanquejats per nombrosos efectius de la policia als carrers adjacents.

Els manifestants han portat llaços grocs per demanar la llibertat dels dirigents empresonats, fet que han qualificat com la "vergonya a Europa"