Público
Público

TERRORISME Mor una de les ferides en l'atemptat de Barcelona

La mort d'una dona alemanya de 51 anys, hospitalitzada a l'Hospital del Mar, eleva a 16 el nombre de víctimes mortals.

Missatges al memorial a La Rambla de Barcelona en record de les víctimes dels atemptats. REUTERS/Albert Gea

AGÈNCIES

Un dels ferits en l'atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona que es trobava en estat crític, una dona alemanya de 51 anys, ha mort aquest diumenge a l'Hospital del Mar de la ciutat comtal, el que eleva a 16 el nombre de víctimes mortals dels atemptats a Catalunya de la setmana passada.

Pel que fa als ferits, a hores d'ara hi ha 24 persones ingressades pels atacs a centres hospitalaris de Catalunya i Aragó: 5 es troben en estat crític, quatre greus i 15 menys greus.

De les 16 víctimes mortals dels atemptats de l'17 d'agost, sis eren de nacionalitat espanyola (una d'elles amb doble nacionalitat espanyola i argentina), tres de nacionalitat italiana, dues portuguesa, una belga, una nord-americana, una canadenca, una doble nacionalitat australiana i britànica, i una alemanya.

Les víctimes mortals espanyoles són Francisco López Rodríguez, de 57 anys, i el seu nebot nét de tres anys; Ana María Suárez, de 67 anys -la única víctima mortal de Cambrils; Pepita Codina, de 75; Silvina Pereyra, de 40 anys, i amb doble nacionalitat espanyola i argentina, i Pau Pérez, de 34 anys, a qui el conductor de la furgoneta de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, va apunyalar en la seva fugida per robar-li el cotxe.

Les víctimes italianes són Luca Russo, de 25 anys; Bruno Gulotta, de 35 anys, i la italo-argentina Carmen Lopardo, 80 anys.

També van morir en l'atropellament de la Rambla la belga Elke Vanbockrijck, de 44 anys; el nord-americà Jared Tucker, de 43; el canadenc Ian Moore Wilson, de 78, i les portugueses Maria de Lurdes Rierol, de 74 anys, i la seva néta Maria Correia, de 20,

Julian Cadman, un nen de 7 anys de doble nacionalitat australiana i britànica, i l'alemanya de 51 anys que ha mort aquest diumenge i la identitat no ha estat revelada encara, són les altres dues víctimes mortals dels atemptats.

Cinc ferits en estat crític

Dels 24 ferits que continuen hospitalitzats, 20 corresponen al atropellament a La Rambla de Barcelona i quatre al de Cambrils (Tarragona).

Cinc dels 20 ferits en l'atemptat de Barcelona que segueixen hospitalitzats es troben en estat crític, tres greus i 12 menys greus, mentre que dels de Cambrils un està greu i tres menys greus.

Vint-i-dels ferits estan ingressats en nou hospitals de Catalunya -Hospital del Mar, Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron, Sagrat Cor, Germans Trias i Pujol, Bellvitge i Mútua de Terrassa- i dues a l'hospital Miguel Servet de Saragossa.