Público
Público

Mor Miquel Valls, empresari i expresident de la Cambra de Barcelona

L'economista i empresari ha mort als 76 anys a causa d'una malaltia. Valls va presidir la Cambra de Comerç fins que el candidat de l'ANC, Joan Canadell, el va substituir. També va ser representant d'altres cambres com la de Barcelona o el Consell de Cambres de Catalunya

Mor Miquel Valls, expresident de la Cambra de Comerç.

agencias

L'economista i empresari Miquel Valls ha mort aquest diumenge al matí a Barcelona als 76 anys després d'una malaltia, segons que ha informat a Europa Press la Cambra de Comerç de Barcelona, que va presidir fins a mitjans de juny, quan el va substituir Joan Canadell amb la candidatura independentista impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

També va ser el màxim representant de les cambres de comerç catalanes durant anys, ja que va presidir la Cambra de Barcelona i el Consell de Cambres de Catalunya, des d'on va impulsar la competitivitat empresarial.

Valls (Barcelona, 28 de setembre de 1943) va rebre el 2017 la creu de Sant Jordi de la Generalitat, i entre 1970 i 1984 va ser directiu del grup empresarial familiar Valls, a més de president del Grupo Fichet, entre altres responsabilitats empresarials.

Governants i dirigents empresarials, a més de representants d'entitats econòmiques, polítiques i socials han destacat el tarannà conciliador de Miquel Valls: des del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha destacat la seva "llarga trajectòria al servei del país", fins el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Javier Pacheco, que ha valorat que com a president de la Cambra de Comerç va convertir aquesta institució en una "referència" per al món empresarial.