Público
Público

Moren deu persones a Mallorca a causa de les fortes pluges

La localitat de Sant Llorenç des Cardassar i el Llevant de la illa són les zona més afectades pel temporal d'aquest dimarts a la nit. A darrera hora de la tarda de dimarts, un nen de cinc anys seguia desaparegut. Les víctimes mortals són sis homes i quatre dones, tres de les quals són estrangeres.

EFE/Atienza

Agències

El nombre de desapareguts per les intenses pluges i el desbordament d'aquest dimarts a la nit d'un torrent a la localitat mallorquina de Sant Llorenç i el Llevant de la illa s'eleva ja a 10, segons xifres de la Guàrdia Civil, que ha desplegat més de cent agents a la zona.

Amb el darrer balanç del cos armat, d'aquest dimecres a la tarda, la xifra oficial de morts és de 10 persones, que estan totes identificades. Durant la jornada s'han localitzat la major part dels sis desapareguts, però no pas un nen d'uns cinc anys, que viatjava en cotxe amb la seva mare i la seva germana, de 10, quan van ser sorpresos pel temporal. La mare, una de les víctimes mortals identificades, sí que va poder salvar la menor.

Les 10 víctimes mortals confirmades són sis homes i quatre dones. D'aquestes, set tenen nacionalitat espanyola, excepte una dona  holandesa i una parella britànica. La major part dels cossos han aparegut al voltant del torrent de Ses Planes, habitualment sec, que es va desbordar sobtadament amb el temporal, que en alguns moments va descarregar fins a 220 litres per metre quadrat. 

Al centre de control d'emergències de Sant Llorenç s'ha desplaçat el coronel cap de Balears, Jaume Barcelo, per dirigir l'operatiu, en coordinació amb altres forces i cossos de seguretat i emergències. En total, a mitja tarda hi havia 630 efectius desplegats a la zona del sinistre, comptant-hi agents dels diversos cossos de policia, bombers, sanitaris, voluntaris i fins i tot membres de la UNitat Militar d'Emergències.