Público
Público

El moviment veïnal del barri de Gràcia denuncia dues violacions durant les festes

Els fets s'haurien produït aquest cap de setmana quan les agredides tornaven a casa. L'assemblea Feministes de la Vila de Gràcia denuncia el llarg procés de denúncia que va haver de patir una d'elles, de fins a vuit hores entre que es van produir els fets i la fi dels tràmits.

Capçalera de la manifestació al barri de Gràcia contra en rebuig a dues violacions aquest cap de setmana. @feministes_vdg

públic

El moviment veïnal del barri de Gràcia, a Barcelona, denuncia dues violacions durant les Festes Majors, una al barri d'Horta i l'altra a Vallcarca, quan ambdues agredides tornaven a casa. Aquest dimarts a la tarda l'assemblea Feministes de la Vila de Gràcia ha convocat una manifestació amb inici a la plaça de la Vila que recorrerà els carrers, encara guarnits per les celebracions.

En un comunicat que han llegit a l'inici de la concentració, Feministes de la Vila de Gràcia denuncien que l'agredida al barri de Vallcarca va haver de passar per diversos hospitals i insistir a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra per poder interposar una denúncia per violació. Asseguren que va viure un procés ple de "qüestionaments, culpabilització i banalització" a causa d'un "protocol estèril que ignora la situació emocional que la persona està vivint". 

Tot i el comunicat de les feministes, el Districte de Gràcia, de moment, només ha confirmat una de les agressions denunciades, al barri d'Horta la nit de dissabte.