Público
Público

ATEMPTATS A CATALUNYA Emocionant i multitudinària concentració a Plaça Catalunya al crit de 'No tinc por'

Milers de persones s'han apropat a peu fins a plaça Catalunya i s'han sumat a un acte emocionant on els aplaudiments han succeït al silenci. La xifra de víctimes mortals ha ascendit a 14 en morir una víctima de l'atemptat de Cambrils.

Minut de silenci a Plaça de Catalunya

Milers i milers de persones s'han reunit a la plaça Catalunya de Barcelona per participar en el minut de silenci convocat per l'Ajuntament de la capital catalana en solidaritat amb les víctimes dels atemptats i de rebuig al terrorisme. A Cambrils i a moltes altres poblacions de Catalunya també s'han realitzat concentracions a les 12 del migdia per manifestar suport ciutadà a les persones que han patit els  esdeveniments de violència d'aquest dijous. La xifra de víctimes mortals ha ascendit a 14 en morir una dona que es trobava en estat crític a l'Hospital Joan XXIII a Cambrils.

La Plaça de Catalunya s'ha omplert de gom a gom i per a molta gent ha resultat difícil accedir-hi, ja que furgons policials bloquejaven l'accés per moltes de les vies d'entrada a la plaça. Malgrat això, milers de persones s'han apropat a peu fins a plaça Catalunya i s'han sumat a un acte emocionant on els aplaudiments han succeït al silenci. Un silenci colpidor en alguns instants quan, per sobre dels milers de persones que omplien la plaça, se sentien les ales dels coloms sobrevolant.

Amb llàgrimes als ulls i visiblement emocionades, algunes persones han aixecat enlaire roses vermelles. Com onades, nombroses ratxes d'aplaudiments han omplert la plaça, començant en un extrem i omplint d'aplaudiments més enllà del perímetre de la plaça. Els carrers dels voltants estaven tancats i els empleats d'El Corte Inglés s'han reunit a la porta del centre comercial per sumar-se a l'homenatge.

A punt d'acabar l'acte, que ha durat menys de 15 minuts, la multitud ha corejat 'No tinc por'. A la plaça, plena d'estrangers, molts es preguntaven el significat de la frase i han acabat corejant-la a l'uníson. Unitat i comunió a una plaça on hi ha hagut un moment de tensió quan un home ha fet un clam contra una bandera. Però ràpidament la multitut l'ha ignorat. "No hi ha banderes!", li ha escridassat un noi.

L'equip de govern municipal, amb Ada Colau al capdavant, s'han desplaçat a peu des de l'Ajuntament. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han participat en aquest acte de suport, al costat del rei Felip VI, el president del govern espanyol Mariano Rajoy i dels liders dels principals partits, vestits de dol, en una plaça abarrotada i emocionada.