Público
Público
infància i adolescència

Obertes les inscripcions a les colònies d'estiu de la Generalitat amb més de 2.500 places

Joventut ha adaptat el programa a la situació de la Covid-19. El procés permet inscriure's directament a la plaça desitjada, sense haver d'esperar a un sorteig

Pla general dels nens tirant-se a la piscina de la casa de colònies. Imatge del 25 de juny del 2020.
Pla general dels nens tirant-se a la piscina de la casa de colònies. Imatge del 25 de juny del 2020. Gemma Alemán / ACN

L'Agència Catalana de la Joventut ha obert les inscripcions a les colònies d'estiu amb més de 2.500 places. Enguany la 27a edició de 'L'estiu és teu!', inclou un programa adreçat a infants i adolescents de 5 a 16 anys, adaptat als condicionants que exigeix la pandèmia de la Covid-19. Les famílies es poden inscriure directament a les places lliures que ofereix el portal virtual per saber des del primer moment si tenen plaça al torn i especialitat de colònies desitjades. Així, Joventut assegura refermar "el compromís" amb els drets dels infants i joves al lleure educatiu, una eina "de formació en valors fonamental" pel seu desenvolupament integral i "més necessària que mai" en un context de crisi sanitària i social.

L'estiu és teu!, ofereix estades d'educació en el lleure de fins a deu dies, que tindran lloc en dotze albergs de la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya (Xanascat): a Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l'Escala, L'Espluga de Francolí, Móra la Nova, Núria, Planoles i Vic. Les onze modalitats d'estades a escollir són música, idiomes, esportives, multiesportives, combinat d'anglès i multiesportives, combinat d'anglès i astronomia, enginy, circ, cinema, excursionisme i dansa i emocions.

Beques per a famílies vulnerables

Amb l'objectiu que continuïn sent unes colònies inclusives, els infants i joves vulnerables, amb risc d'exclusió social, grau de dependència o discapacitat funcional reconeguda tindran l'estada becada, igual com en les darreres sis edicions. Per la seva banda, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores continuaran gaudint d'una reducció del 10% en el preu de les estades, un ajut que va beneficiar 298 participants en l'edició passada (239 nombroses, 47 monoparentals i 12 acollidores), i un total de 15.054 famílies des de la implantació d'aquesta mesura el 2008. Les colònies que impulsa la Generalitat han acollit més de 150.000 infants i joves des de la seva posada en marxa el 1995.