Público
Público

LA MANADA Onada de protestes per la destitució de la cap de comunicació dels Mossos 

Les xarxes socials s'han omplert de mostres de suport a Patricia Plaja, cessada en el seu càrrec per haver assenyalat, des del seu compte personal a twitter, la responsabilitat del poder judicial en el tractament de casos de violència masclista com el de 'La manada'. 

Patrícia Plaja, responsable de comunicació de Mossos d'Esquadra, ara destituïda.- UNIVERSITAT POMPEU FABRA

PÚBLIC

La destitució per part de la prefectura dels Mossos d'Esquadra de la seva cap de premsa, Patricia Plaja, per una piulada sobre la sentència de 'La Manada", ha escandalitzat persones de diferents àmbits de la societat catalana.

"El problema no és un jutge ni el vot particular. Ens equivocarem si ho centrem tot amb això.  El que falla és el poder judicial. Una altra vegada, #NoEsNo #LaManada", deia textualment en el seu compte personal a twitter.

Fonts dels Mossos d'Esquadra i de la Conselleria d'Interior van assenyalar que la prefectura de la policia catalana havia "perdut la confiança" en la periodista arran d'aqueix missatge.

Des del president de la Generalitat a l'exili fins el Col·legi de Periodistes de Catalunya, passant per entitats com Òmnium Cultural, col·lectius de professionals de diferents àmbits i dirigents polítics han manifestat el seu reconeixement a la tasca informativa de Patricia Plaja en el desenvolupament del seu càrrec. 

El paper de Patricia Plaja com a responsable de comunicació va destacar especialment per la transparència donada a l'activitat de la policia catalana, aleshores dirigida per Josep Lluís Trapero, quan es van cometre els atemptats de Barcelona i Cambrils. La gestió comunicativa sobre aquells atemptats i sobre l'acció policial contra els seus responsables ha estat posada com a exemple per nombrosos experts i professionals de la informació, i per aquest motiu ha estat guardonada per diferents entitats i institucions.

Segons que va informar La Vanguardiaels comandaments de Mossos d'Esquadra haurien "perdut la confiança en Plaja per haver posat en dubte el poder judicial espanyol". Fonts del departament d'Interior de la Generalitat van assenyalar a aquest diari que la periodista era "un càrrec de confiança que no pot opinar en un moment en el que s'estan refent les relacions entre Mossos i el poder judicial".