Público
Público

Operació contra la corrupció a la Diputació de Lleida

El policia catalana deté el president de la corporació provincial, Joan Reñé, i escorcolla diferents edificis. 

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida / EFE

agències

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé (PDeCAT) en una operació contra la corrupció en la qual hi ha una desena de detencions més.

La policia catalana escorcolla des de primera hora la Diputació de Lleida i altres edificis de la província, segons que han informat fonts del Mossos a Europa Press.

A la mateixa operació policial, que es troba sota secret de sumari,  es preveu la realització de detencions de diversos alts càrrecs de la corporació, de la secció de Conservació de Carreteres de la Generalitat i alguns responsables d'empreses investigades.

La investigació es va iniciar pel presumpte cobrament de comissions per part de Reñé i altres alts càrrecs de la Diputació i estaria també relacionada amb el pagament de donacions a les fundacions vinculades a CDC, com CatDem, a canvi de rebre adjudicacions en ajuntaments governats per aquest partit o amb responsabilitats en organismes públics de la Generalitat, informa l'agència EFE.