Público
Público

Osàcar desmenteix les versions de Millet i Montull: "S'ha mentit, i molt"

L'extresorer de CDC es desmarca de les investigacions i dels principals encausats del cas Palau i nega que la formació rebés diners en efectiu a través de la institució cultural.

L'extresorer convergent Daniel Osàcar. EFE / MARTA PÉREZ

PÚBLIC

Després que els tres principals acusats en el judici del cas Palau, Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, hagin confirmat les sospites de la investigació i hagin afirmat el finançament irregular de CDC, l'extresorer de la formació Daniel Osàcar els ha intentat desmentir i negar-ho tot. "S'ha mentit, i molt", ha afirmat l'excàrrec convergent. "Hi ha afirmacions que s'han fet sobre la meva persona que són totalment falses", ha assegurat Osàcar, que ha negat que acudís al Palau de la Música a buscar diners aportats per la constructora Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obres públiques. De fet, ha arribat a dir que només acudia a la institució cultural per signar convenis i "escoltar concerts" i que no va reunir-se amb ningú al Palau, malgrat que tant Montull com Millet han afirmat tenir-hi tractes. En concret, ha assegurat que coneixia Millet "per la premsa", però que mai va fer-ho personalment.

Durant la seva declaració, totalment contradictòria amb la investigació i les declaracions precedents, ha afegit que tampoc coneixia cap dels directius de Ferrovials que també estan encausats i que el seu partit no rebia diners en efectiu -com han indicat Millet i Montull- "perquè és il·legal". Així mateix, ha pretés desmentir una altra de les vies a través de les quals els fons arribarien el partit, que és la de les factures falses: "Convergència ha pagat totes les factures que ha rebut per feines que s'han fet per Convergència".

Segons la seva versió, els convenis entre CDC i el Palau de la Música es van signar perquè "l'Orfeó Català es va adonava que li falta camp d'expansió" i va optar per "buscar una via per aconseguir més promoció", que va passar per la formació perquè era el "partit més arrelat al país". Sobre les adjudicacions a Ferrovial ha negat tenir-ne coneixement i ha comentat que en l'època que ell va ser el tresorer convergent, el partit estava a l'oposició tant a la Generalitat com a l'Ajuntament de Barcelona.