Público
Público

País Valencià Imputen Camps i 15 persones més per la construcció del circuit de Fórmula 1 de València

La jutge considera que hi ha indicis de prevaricació, malversació, falsedat documental, suborn i tràfic d'influències contra l'expresident del País Valencià.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Francisco Camps saluda l'antic magnat de la Fórmula 1 Bernie Ecclestone / EUROPA PRESS

La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 17 de València ha decidit processar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; a qui va ser el seu vicepresident Vicente Rambla; l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i a càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i empresaris, en la causa per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. Entre aquests últims, es troba el representant de FCC Construcción S.A. José Mayor Oreja, germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja.

Sobre Camps, la jutgessa sosté que "va impulsar" i "permetre" la construcció del circuit - "amb l'única intenció de projectar la seva imatge" com a màxim representant de la Comunitat- "al marge de les funcions pròpies" de la seva competència de president; de la legislació aplicable i "utilitzant indegudament dels fons públics, alterant dades i dates en documents d'expedients administratius, donant tracte de favor a determinades empreses que resultaven beneficiades d'adjudicacions públiques per donacions i lliuraments de diners no fetes de manera altruista, sinó amb caràcter finalista, per obtenir com a contrapartida adjudicacions irregulars".

En total, són 16 els processats mentre que la instructora ha acordat l'arxivament del cas per unes altres 17 persones, entre elles, el que va ser secretari autonòmic d'Esports i exsecretari general del PP, David Serra, i l'assessora de l'expresident Belén Reyero, treballadors i representants legals d'altres constructores i empreses.

La magistrada assenyala en la interlocutòria d'incoació de procediment abreujat que arriba a aquesta decisió després del resultat de les diligències d'investigació i instrucció practicades; les declaracions d'investigats i testimonis; informes de Guàrdia Civil i Policia; documentals procedents dels registres o requerida a l'administració i l'informe de la Intervenció de la Generalitat, que revelen indicis "suficients, sòlids, raonables i consistents" contra Camps per prevaricació, malversació i falsedat documental; suborn i / o tràfic d'influències.

En l'acte, la jutgessa dona trasllat a ministeri fiscal i Advocacia de la Generalitat perquè en deu dies formulin escrit d'acusació, demanin obertura de judici oral, l'arxiu de la causa o sol·licitin la pràctica de diligències complementàries. La resolució no és ferma pel que s'hi pot interposar recurs.