Público
Público

PAÍS VALENCIÀ Milers de persones contra el feixisme i per les llibertats

La presència d'un grup de contramanifestants d'ultradreta, que corejaven lemes en defensa de la unitat d'Espanya, obliga a la policia a desplegar un cordó de seguretat per intentar impedir que protagonitzessin nous episodis de violència

Manifestació contra les agressions de l'ultradreta a València / EFE Manuel Bruque

EFE

Milers de persones s'han concentrat aquest dissabte al centre de València convocades per protestar contra les agressions feixistes que van protagonitzar membres de la ultradreta el passat 9 d'octubre durant la manifestació en defensa de la llengua valenciana.

La marxa, que ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema: "Contra el feixisme i per les llibertats. No passaran", s'ha celebrat enmig d'un ampli dispositiu de seguretat, amb centenars d'agents de policia a peu i a cavall, i controlada també des de l'aire per un helicòpter del cos nacional de policia.

Tot i que ha transcorregut sense incidents i en un ambient festiu, un grup d'uns 50 contramanifestants, que exhibien banderes d'Espanya i corejaven lemes en defensa de la unitat d'Espanya, han estat constantment vigilats per la policia i allunyats de la manifestació legalment comunicada.

Entre les organitzacions, sindicats i partits adherits a aquesta manifestació es trobaven Acció Ecologista, Arran, el Bloc, la CUP, CGT, COAG, Ecologistes en Acció, Endavant, Escola Valenciana, Esquerra Unida, Guanyar Alcoi, Iaioflautes, Intersindical, Joves de Compromís, Lambda, Partit Comunista, Podem, STEPV i València en Comú, entre d'altres.

Els assistents han corejat lemes com "València serà la tomba del feixisme", "Moragues dimissió" o "Els carrers seran sempre nostres".

La marxa ha sortit a les 18 hores de l'església de Sant Agustí, ha recorregut el carrer Xàtiva, la plaça de l'Ajuntament, el carrer Barques, el Parterre i ha finalitzat a la plaça Amèrica.

Al final de la manifestació, s'ha llegit un manifest en què s'ha reclamat que la societat valenciana no es mostri indiferent davant les agressions de les bandes ultradretanes.

"El feixisme aparentment latent en els últims anys a València es va fer brutalment visible el passat 9 d'Octubre", s'ha dit, alhora que s'ha denunciat la "alarmant impunitat amb la qual es van produir agressions físiques, però també verbals, contra centenars de persones, entre les quals es trobaven famílies senceres, nens o avis".

La policia ha tancat tots els accessos al Parterre, i ha envoltat amb diversos cordons policials als contramanifestants per evitar noves agressions.