Público
Público
coronavirus

El 'Palacio de Hielo' de Madrid s'utilitzarà com a dipòsit de cadàvers per la saturació dels crematoris

L'Exèrcit troba cadàvers de gent gran a les habitacions de diverses residències del país, segons ha afirmat la ministra de Defensa, Margarita Robles. Avisa que seran "implacables i contundents" contra aquest tipus d'accions.

Personal sanitario recibe a una enferma en la entrada de Urgencias del Hospital de Bellvitge, en Barcelona. /EFE
Personal sanitari rep una malalta a l'entrada d'Urgències de l'Hospital de Bellvitge, a Barcelona. /EFE

públic | europa press

L'empresa concessionària del 'Palacio de Hielo' de Madrid ha cedit les seves instal·lacions per poder acollir els cossos dels morts a causa del Covid-19 a l'espera que les funeràries puguin fer-se càrrec d'ells, segons han informat fonts de l'Ajuntament de Madrid a Europa Press.

Es tracta d'una mesura acordada "davant l'augment progressiu del nombre de morts i la impossibilitat de les funeràries per poder-los enterrar en el termini establert". Qui fa el procediment per traslladar els cossos és Salut Pública.

L'exèrcit troba gent gran morta a residències

Aquest dilluns, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que els membres de les Forces Armades han trobat a les residències de gent gran persones mortes als llits i ha avisat que seran "implacables i contundents" contra aquest tipus d'accions. 

"L'exèrcit ha pogut veure gent gran, absolutament abandonats si no morts als seus llits", ha apuntat Robles en declaracions a Telecinco. En aquest sentit, ha assegurat que seran "absolutament implacables i contundents" amb aquestes accions. "És un missatge molt contundent per tenir-lo en compte", ha avisat. La Fiscalia General de l'Estat ja ha obert una investigació per la mort d'ancians en aquestes residències.

La Unitat Militar d'Emergències (UME) està realitzant tasques de desinfecció en diverses residències del país a causa de l'emergència del coronavirus Aquest diumenge, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va anunciar que les Comunitats Autònomes passen a gestionar les residències privades.