Público
Público
INDEPENDENTISME

Paluzie s'imposa amb claredat a les eleccions al Secretariat Nacional de l'ANC

L'actual presidenta de l'entitat independentista ha rebut 6.078 vots i s'ha situat per davant de l'exdiputat de la CUP Antonio Baños (5.283) i la vocal de la Cambra de Comerç Montse Soler Prat (4.687). La participació ha quedat per sota del 20%.

ANC califica de 'vengativas' las fianzas a Jové y Salvadó
Elisenda Paluzie en una imatge d'arxiu.

anc

L'actual presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha estat la candidata més votada a les eleccions al Secretariat Nacional de l'entitat amb 6.078 vots, per davant de l'exdiputat de la CUP Antonio Baños, que n'ha registrat 5.283. Per darrere, també en el bloc nacional, han quedat Montse Soler Prat -vocal de la Cambra de Comerç- amb 4.687 vots, David Fernàndez amb 4.200, Adrià Alsina amb el suport de 3.677 socis i Albert Donaire amb 2.551 sufragis.

La junta electoral ha fet públics els resultats aquest diumenge, en unes eleccions que hi ha participat 8.876 membres de ple dret de l'entitat, un 19,73% de partició, ja que el cens s'apropa als 45.000 socis amb dret a vot. La proclamació definitiva dels resultats es farà el 18 de juny i, dos dies més tard, se celebrarà el ple constituent. Els secretaris nacionals electes escolliran els quatre càrrecs orgànics, el de presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria.