Público
Público

PARLAMENT CATALUNYA La Mesa del Parlament es reunirà el 16 d'agost en aplicació del nou Reglament

S’aplicarà per primera vegada la nova redacció de l’article 77.1 del Reglament, segons el qual "el Parlament es reuneix anualment en dos períodes ordinaris de sessions, del 16 d’agost al 31 de desembre i del 15 de gener al 31 de juliol”

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La Mesa del Parlament es reunirà el 16 d'agost./EUROPA PRESS

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat aquest divendres per al dimecres 16 d'agost a les 10 hores una reunió de la Mesa de la Cambra catalana, l'òrgan rector, la primera després del període estival, ha informat la Cambra en un comunicat. L'ordre del dia, però, no inclou l'admissió a tràmit de la llei del referèndum.

La reunió inaugurarà el cinquè període de sessions i s’aplicarà per primera vegada la nova redacció de l’article 77.1 del Reglament, inclòs en la reforma del Reglament aprovada pel Ple de la cambra el passat 26 de juliol. Segons aquest article, “El Parlament es reuneix anualment en dos períodes ordinaris de sessions, del 16 d’agost al 31 de desembre i del 15 de gener al 31 de juliol”. Anteriorment, el període de sessions posterior a les vacances parlamentàries de l’agost començava l’1 de setembre.

El Parlament ha informat que s'han convocat formalment les primeres sessions d'una comissió parlamentària: el 28 i el 29 d'agost es reunirà la comissió d'investigació sobre l' 'Operació Catalunya'. Es preveu que en aquestes dues sessions es tanquin els treballs de la comissió amb la presentació de les conclusions per part dels tres únics grups que encara la integren: Junts Pel Sí, Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP -el PSC, el PP i Cs l'han abandonat per diferents motius-.

La Cambra també ha recordat que el primer ple ordinari després d'aquest període estival és el dimecres 6 i el dijous 7 de setembre. No obstant això, amb tota probabilitat Junts Pel Sí i la CUP haurien de forçar un ple extraordinari abans per aprovar la llei del referèndum, ja que el 15 de setembre està previst que comenci la campanya i l'1 d'octubre que se celebri.