Público
Público

El Parlament crearà una comissió d’investigació sobre l''Operación Cataluña'

És una iniciativa de Junts pel Sí, que vol que hi compareguin Fernández Díaz, Soraya Saénz de Santamaría, Jorge Moragas, els comissaris Villarejo i Martín Blas o Alícia Sánchez-Camacho. 

L'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. 

REDACCIÓ

Les revelacions sobre l'Operación Cataluña que ha destapat en exclusiva Público han tingut un gran impacte mediàtic i també polític, que es traduirà en la propera creació d'una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya. Segons ha avançat Rac1, Junts pel Sí presentarà entre aquest dilluns i dimarts la proposta i pretén que altres grups, com la CUP i Catalunya Sí Que es Pot, se sumin a la petició.

La denominada operación Catalunya ha posat de manifest l'ús de les clavegueres de l'Estat per combatre el procés sobiranista, sota la direcció d'alts responsables del Ministeri de l'Interior, inclòs l'exministre Jorge Fernández Díaz. Les últimes informacions han posat de manifest el paper que hi ha jugat l'encara presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Junts pel Sí vol que compareguin per la cambra catalana l’exministre Jorge Fernàndez, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, els comissaris Villarejo i Martín Blas, així com la mateixa Sánchez Camacho. Fonts de la coalició governamental citades per Rac 1 asseguren que la comissió s'impulsa ara per l'aparició de les noves informacions revelades per Público i perquè la fiscalia no ha iniciat una investigació d'ofici.