Público
Público

MANIFESTACIONS PEL DIÀLEG "Parlem", demanen milers de persones a Barcelona, Madrid i altres ciutats

Els manifestants, en un to pacífic i sense exhibir banderes espanyoles, catalanes, independentistes ni de cap partit, han alçat cartells amb la frase: "Espanya és millor que els seus governants".

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Concentració a Plaça de Sant Jaume en favor que s'obrin vies de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya / EFE

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona,  a la plaça de Sant Jaume, vestides amb samarretes blanques i amb el lema "parlem", per reclamar diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol i per tal de trobar sortida al conflicte obert entre Catalunya i l'aparell de l'Estat.

La concentració ciutadana no ha estat organitzada per cap partit polític. Ho han fet convocats a través de les xarxes socials i sistemes de missatgeria mòbil, i s'han sumat a titol personal dirigents polítics com el regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni o el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Concentracions similars han tingut lloc a València, Madrid,  Valladolid, Pamplona, Santiago de Compostel·la i altres poblacions de Catalunya i d'arreu l'Estat, amb l'objectiu de pressionar tots dos Executius perquè iniciïn taules de diàleg sense condicions, encara que de moment la negativa rotunda es troba a Madrid.

Diumenge passat, més de 2,28 milions de catalans van votar en el referèndum d'autodeterminació convocat per la Generalitat, i el 90% d'ells van votar a favor que Catalunya es constitueixi com a república independent, segons les dades del Govern.

Vestits de blanc, els concentrats han fet volar uns globus blancs, han aplaudit en diverses ocasions -alguns amb guants blancs- han portat pancartes, també blanques, i han llançat proclames com "el poble català no vol divisió", "sí es pot" o "volem parlar".

A més, els manifestants, en un to pacífic i sense exhibir banderes espanyoles, catalanes, independentistes ni de cap partit, han alçat cartells amb la frase: "Espanya és millor que els seus governants".