Público
Público

Partits i organitzacions de Badalona condemnen un nou atac ultra a la ciutat

L'agredit ha denunciat per les xarxes socials l'episodi: "Pensava que em matava allà mateix. Més de 15 cops de puny dirigits al cap. M'he cobert com he pogut". Els fets han passat després que el veï badaloní recriminés a l'agressor que arranqués cartells a la seu d'Esquerra Republicana.

Imatge aèria de Badalona. @AjBadalona

Nova agressió catalanòfoba, aquest cop, a Badalona. Un veï de la ciutat ha denunciat aquest divendres per les xarxes socials haver estat colpejat per un home que arrencava cartells a la seu d'Esquerra Republicana. L'agredit diu haver-li "recriminat" la seva acció i que l'home l'ha respost amb insults i emputxades. Ha estat el moment en que ha tret el mòbil per gravar-ho quan l'agressor ha respost amb cops i puntades de peu. 

Algunes entitats i organitzacions polítiques de la vila, com ara Òmnium Cultural, la CUP, Podem, Guanyem Badalona En Comú o el PDeCAT, han firmat un manifest conjunt condemnant els fets. Asseguren que durant els últism mesos "s'han intensificat els actes vandàlics, insults, amenaces, coaccions o inclús agressions físiques motivades per persones contràries a la República Catalana i a la defensa de la llibertat dels presos i de les preses polítiques i dels exiliats". Afegeixen que aquestes agressions són comeses per "veïns anònims i d'altres per grups ultra i d'extrema dreta". El veï que ha patit l'agressió ha denunciat i el cas es troba en mans dels Mossos d'Esquadra.

Durant les últimes setmanes s'han produït diverses agressions contra persones assimilades a l'independentisme o per la defensa de l'alliberament dels pels presos i exiliats. Fa pocs dies, set persones van ser colpejades per un grup d'ultradreta a Manresa (Bages), just després de penjar una estelada. Al municipi de Verges (Baix Empordà) també es van viure moments de tensió quan un grup d'encaputxats, alguns amb ganivets, van fer una ruta per la vila per despenjar estelades. També fa poc que un cotxe va embestir les creus grogues a la plaça de Vic (Osona), fets que ara s'estan investigant.

El conseller del Departament d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquesta setmana que hi haurà "tolerància zero" amb accions d'aquest caire: "Ningú és impune. Es persegueixen totes les persones que manlleven el dret democràtic de llibertat ideològica". Els Mossos d'Esquadra ja han investigat 178 incidents d'aquesta tipologia.