Público
Público

LA KLAU Per què es mobilitzen les dones?

Entrevista aquest dimecres al programa 'La Klau' amb la professora de Filosofia del Dret, María Eugenia Rodríguez Palop, per analitzar a fons la realitat actual del moviment feminista, el seu arrelament social i el seu futur.

María Eugenia Rodríguez Palop, professora de Filosofia del Dret

públic

Milers i milers de dones es manifesten des de fa un  temps als carrers com no s'havia vist mai. Ha quedat enrere el temps en el qual moltes persones identificaven el feminisme amb minories radicalitzades i militants. Cada vegada hi ha més gent de tota mena d'estaments socials que se sent partícip, d'una manera o d'una altra, del moviment feminista, arreu del món. Què està passant? Què ha canviat? Què es pot esperar d'aquesta mobilització creixent?

Maria Eugenia Rodríguez Palop afirma que ens trobem davant una revolució en marxa, amb "un horitzó comú de transformació social, cultural i de sensibilitat". "Les dones hem aconseguit construir una narrativa cultural pròpia partint d'una polifonia de veus", va dir en una ponència que va escriure per propiciar la reflexió sobre aquest canvi a la plataforma de pensament i debats Espacio Público. 

El programa La Klau, de PúblicoTV, dedica el seu temps aquest dimecres, a les 22.15h. a l'anàlisi sobre la mobilització creixent de les dones contra la societat patriarcal, i ho fa amb una entrevista amb aquesta professora sobre Drets Humans i filosofia del dret, Maria Eugenia Rodríguez Palop, que s'ha convertit darrerament en una de les intel·lectuals més llegides i escoltades per qui, des de dins o fora del moviment feminista, intenten saber cap on camina la societat.

És investigadora a l'Institut d'Estudis de Gènere i a l'Institut de Drets Humans “Bartolomé de les Cases” de la Universitat Carles III de Madrid i diu de si mateixa que és feminista i ecologista. Serà entrevistada per la periodista Esperanza Escribano, en el darrer programa d'aquesta temporada de La Klau, per parlar, reflexionar i difondre coneixement sobre aspectes tals com l'explotació laboral i familiar de les dones, la instrumentalització del cos femení, "la violència física, psíquica, sexual, social i cultural" exercida pels homes, el combat contra el masclisme de sempre i contra el rebrot d'expressions que semblaven en regressió, la doble opressió que pateixen les dones migrants, les formes actuals de resistència contra els masclismes, les expectatives de transformació social generades per la rebel·lió feminista dins i fora de l'Estat espanyol... 

Amb ella tractarem sobre el que va significar la vaga del 8 de març, les manifestacions contra la sentència sobre 'La Manada' i altres agressions sexuals, l'extensió del moviment feminista i les seves formes d'autoorganització... però també sobre l'hostilitat institucional i política contra el feminisme, aquest dimecres a una nova edició de La Klau, després del programa En la Frontera, a PúblicoTV.

El darrer programa de La Klau es va emetre el passat 13 de juny, amb l'entrevista d'Esperanza Escribano i Guillem Pujol a l'autor del llibre Les Clavegueres de l'Estat, Jaume Grau, que es pot visionar, com la resta d'edicions d'aquest espai, a PúblicoTV.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?