Público
Público
Únete a nosotros

El ple de l'Ajuntament aprova obligar a destinar un 30% de l'habitatge nou a vivenda protegida 

La proposta del Govern de Colau, portada fins el ple per les entitats en defensa de l'habitatge públic, ha estat aprovada amb el suport de tots els grups menys Ciutadans i el PP. El vot del PDeCAT ha quedat condicionat per una modificació d'última hora en la mesura, que exigeix destinar un 30% d'habitatge protegit al conjunt del barri i no a l'edifici de nova construcció.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Ple de l'Ajuntament d'aquest divendres. Ajuntament de Barcelona

Ratificada la mesura per obligar als promotors immobiliaris a destinar un 30% dels immobles de nova construcció a habitatge protegit a Barcelona. La mesura, proposada pel govern d'Ada Colau -que ha fet de canal d'una proposta impulsada per entitats com la PAH o el Sindicat de Llogaters- ha comptat amb el suport de tots els grups menys el de Ciutadans, que s'ha abstingut, i el del PP, que ha votat en contra.

El vot del grup postconvergent ha implicat un canvi d'última hora a la iniciativa: el percentatge del 30% s'haurà de situar al conjunt de tot el barri i no necessàriament al mateix edifici, tal com es proposava en un inici. Ara la proposta necessita de l'aval de la Generalitat, tot i que el conseller de Territori, Damià Calvet, ha mostrat les seves reticències davant la mesura, qui considera que podria fer augmentar l'especulació en la resta d'habitatges, entre d'altres crítiques.

Aquesta mesura municipal s'ha inclós en les modificacions del Pla General Metropolità, que preveu el planejament ubranístic de Barcelona i els municipis que conformen l'extraradi de la ciutat més immediat. Colau volia començar a aplicar la mesura d'ençà que el govern municipal la va posar sobre la taula, però és previsible que la Generalitat analitzi la proposta i marqui els terminis d'aplicació.

Colau s'ha mostrat visiblement emocionada durant el ple durant la seva intervenció: "Finalment, es comencen a fer mesures reals i no retòriques per garantir el dret a l'habitatge", ha dit.