Público
Público

OBSTACLES A LA CONSULTA La policia interroga a persones que van replicar pàgines web del referèndum

Els 'investigats', una desena, estan acusats d'un delicte de desobediència. Després de prestar declaració han quedat  en llibertat a l'espera de comparèixer davant del jutge quan se'ls citi.

Pàgina oficial del referèndum que el jutge va ordenar desactivar

EFE

La Policia Nacional ha interrogat aquest dilluns com investigats a una quinzena de persones acusades de crear rèpliques de pàgines web vinculades al referèndum d'1-O, després que les originals fossin tancades per ordre judicial.

Segons han informat fonts policials, els detinguts estan acusats d'un delicte de desobediència i, després de prestar declaració, està previst que quedin en llibertat a l'espera de comparèixer davant del jutge quan se'ls citi.

Els interrogatoris s'han dut a terme en comissaries de la policia espanyola a Barcelona, ​​Tarragona i Girona, a l'exterior de les quals s'han concentrat grups de persones com a mostra de suport.

Entre els citats a declarar com a investigats a la comissaria de la Verneda de la policia hi figura el creador de la pàgina web marianorajoy.cat, el jove universitari Lluís Montabes, enllaç que remetia a la pàgina web oficial sobre el referèndum que el jutge va ordenar desactivar .

L'enllaç al web marianorajoy.cat, que va començar a circular a les xarxes socials dijous passat, ja està deshabilitat.

Dues persones han estat citades a declarar també a la comissaria de la policia de Girona per la clonació del web del referèndum d'autodeterminació que el govern del PP vol impedir, i han anat aquest matí a fer-ho acompanyats d'advocats, donada la seva condició d'investigats.

També aquí un grup de manifestants s'ha concentrat a les portes de la comissaria per donar suport als dos investigats.

Dissabte passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar bloquejar l'accés a tres webs que facilitaven informació als punts de votació del referèndum de l'1 d'octubre, la qual cosa permetria deixar inhabilitades a les rèpliques de les pàgines tancades.

La magistrada també va ordenar bloquejar "les webs o dominis que apareguin publicitats en qualsevol compte o xarxa social oficial dels membres del Govern per les que directament i indirectament, fins i tot remetent a altres comptes, s'informés, a través d'enllaços, de com accedir a dominis els continguts guardessin relació amb els que ara es bloquegen ".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?