Público
Público

INICIATIVA CONTRA L'INDEPENDENTISME Presentació de "Tabarnia" com un "poble perseguit"

Els promotors de l'espai constitucionalista anuncien la convocatòria de noves manifestacions contra el sobiranisme català

Miguel Martínez, Jaume Vives i Joan López Alegre, impulsors de l'espai constitucionalista "Tabarnia" / EUROPA PRESS

PÚBLIC I AGÈNCIES

Es presenten com a "perseguits" per l'independentisme i diuen que són els "aglutinadors" de la majoria de catalans que pateix aquesta persecució.

Aquest dimarts han presentat el seu projecte simbòlic, Tabarnia, que no és ni vol ser  un nou partit, sinó un espai de suport als partits espanyolistes, "perquè no defalleixin i perseverin en la seva labor de plantar cara" a l'independentisme.

Miguel Martínez, Jaume Vives, Joan López Alegre i Eugenia Perelló, han explicat en roda der premsa al Col·legi de periodistes que Tabarnia vol ser un suport per als ciutadans i les entitats constitucionalistes, promotores de recents manifestacions contra la independència. "La idea promoguda pel separatisme que Catalunya és un sol poble està molt lluny de ser veritat", han dit.

Tabarnia promourà nous actes i manifestacions, i "arribarà fins a on ells [independentistes] vulguin arribar, ha dit López Alegre. "Pot acabar sent la seva 'pesadilla', com la independència ha estat la nostra".

El "territori" que aasignen a Tabarnia és el de les ciutats i pobles en els quals els partits partidaris de la unitat d'Espanya han obtingut la majoria. Fins i tot han presentat una bandera per aquest espai, amb el lema Acta est fabula, "La funció ha acabat", en llatí.

"No volem ser superiors a ningú ni inventar-nos cap història", sinó reivindicar una Catalunya dins d'Espanya que torni a ser motor socioeconòmic i capdavantera autonòmica, ha defensat.

I ha ironitzat amb que Tabarnia podria "fer com els independentistes" creant llistats de greuges; com per exemple, que el vot d'un barceloní val menys que el d'un lleidatà per la llei electoral i que un ciutadà 'tabernés' de l'Àrea Metropolitana de Barcelona espera tres vegades més que un de Terres de l'Ebre (Tarragona) per a una pròtesi de genoll.

Crítica contra els empresonats

En la seva crítica al sobiranisme han atacat també els dirigents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, empresonats des de fa tres mesos per la seva implicació en les mobilitzacions ciutadanes en defensa del referèndum de l'1 d¡octubre. No pretenen, diuen,  "fer de Sànchez i de Cuixart  i incidir en els polítics com han fet tants anys", sinó donar suport als partits constitucionalistes, "sense intromissions".

Jaume Vives ha afirmat que "si hi ha una DUI, Tabarnia es convertirà per les vies legals en una realitat, perquè, si s'obliga als tabernesos a sortir de casa seva, ells es defensaran".

També ha destacat que Tabarnia és un poble que ha viscut molts anys clandestinament "fruit de la seva persecució i estigmatització per les seves idees: molts penaven que no existia, però ara hi ha un poble sencer en peus, cridant llibertat i respecte davant l'actual règim de corruptes".

Tabarnia, han assegurat no vol conflictes ni fronteres, sinó "que tothom sigui respectat" pensi el que pensi, i que es deixi de silenciar a més de la meitat de la població que no és independentista.

"Estem cansats de ser catalans de segona", ha sentenciat Vives, que ha defensat la dignitat dels no independentistes i ha definit Tabarnia com un gran mirall en el qual els independentistes poden veure reflectits els seus arguments absurds, segons ell.

Actuació de Boadella com a "president"

Per respresentar aquest "mirall" els "tabernesos" han recorregut a l'actuació de l'actor Albert Boadella, a qui han dit que investien simbòlicament per via telemàtica com a "president" a l'exili".

Boadella ha pronunciat un discurs gravat en video i  ha estat aclamat i lloat amb crits de 'president' per part de persones que assistien a la roda de premsa convertida en acte polític de petit format.

Amb les banderes europea, espanyola i de Tabarnia, i un faristol amb la llegenda 'Govern de Tabàrnia', ha començat el seu discurs parafrasejant a l'expresident Josep Tarradellas però dient 'No sóc aquí'.

L'actor ha comparat l'independentisme amb una epidèmia i ha desqualificat els seus defensors amb expressions com aquestes: "Les seves bufonades als nostres carrers s'han acabat". "Ja n'hi ha prou de tants 'capullos' disfressats de 'segadors'!",

Preguntats els impulsors per la qualificació de Tabarnia com a ocurrència que ha fet l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Vives ha respost que "ella mai diu ni sí ni no, però sempre té clara la seva visió quan es tracta de fer-li el joc als independentistes".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?