Público
Público

PRESOS POLÍTICS Noves càrregues i aldarulls al final de la dotzena jornada de protestes contra la sentència

Milers de manifestants es concentren davant la Prefectura de Via Laietana per protestar contra la violència dels agents. Els Mossos d'Esquadra intervenen per dispersar la multitud i es munten de nou algunes barricades després d'una setmana sense incidents d'aquest tipus

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Mossos d'Esquadra utilitzen bales de foam per dispersar els manifestants concentrats l centre de Barcelona. EFE / Alejandro García

Milers de persones, unes 10.000 segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat davant la Prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana cap les 19:30 hores, un cop conclosa la manifestació multitudinària convocada al carrer Marina, en la dotzena jornada de rebuig social contra la sentència del Suprem.

Es tractava d'un acte protesta contra la violència policial. A la primera línia, els manifestants han llançat pilotes de plàstic de joguina i de colors als agents que formaven cordó davant de comissaria. Denunciaven d'aquesta manera l'ús de bales de goma durant les protestes de la setmana passada. "Us tornarem les vostres pilotes" era el lema de la concentració.

La tensió ha augmentat quan agents dels Mossos d'Esquadra han volgut buidar la zona de manifestants i han carregat contra ells poc després de les 21.00 hores, quan es començaven a produir alguns llançaments d'objectes.

Entorn de les 22 hores, la policia catalana ha avançat amb les seves furgonetes cap la plaça Urquinaona i ha realitzat noves càrregues. La policia ha provocat corredisses amb el llançament de projectils de 'foam' contra un grup de manifestants, que ha aconseguit dispersar per altres carrers del centre de Barcelona. En alguns moments s'han produït enfrontaments realment durs quan un grup de Mossos d'Esquadra ha quedat aïllat.

La policia espanyola també ha decidit intervenir-hi i ha detingut tres persones si més no.

Alguns manifestants s'han desplaçat cap a altres carrers i han bolcat tanques i altres objectes per muntar petites barricades al Passeig de Gràcia i al carrer de Casp, Han calat foc a contenidors d'escombraries d'aquesta zona, al mateix temps que les furgonetes dels Mossos es movien a gran velocitat per intentar buidar completament també aquesta via.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha informat sobre l'atenció mèdica prestada a 44 persones, sis de les quals han estat traslladades a centres hospitalaris. Un agent dels Mossos d'Esquadra ha resultat ferit de gravetat quan ha caigut d'un dels seus vehicles quan es posava en marxa.

A l'avinguda Meridiana, d'altra banda, una cinquantena de persones han tallat de nou la nit d'aquest dissabte aquesta via de Barcelona també en protesta per la sentència del procés.

De la mateixa manera que en els darrers dies, un grup de veïns de la zona ha tallat aquesta via barcelonina mentre reclamaven la llibertat dels presos polítics.