Público
Público

PROCÉS SOBIRANISTA El Barça s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

El President Carles Puigdemont ha celebrat la decisió amb un breu comentari a través del seu compte de twitter: "La democràcia ens agermana", ha escrit, recordant d'alguna manera una de les expressions de l'himne blaugrana.

Estelades al Camp Nou. / REUTERS

AGÈNCIES

El Futbol Club Barcelona s'ha adherit aquest dissabte a la campanya a favor del referèndum d'autodeterminació de Catalunya impulsada per la plataforma Pacte Nacional pel Referèndum, que en les darreres setmanes ha recollit més de 400.000 signatures i ha aconseguit el suport d'unes 4.000 entitats.

El club blaugrana ha informat amb un comunicat que s'ha sumat a la campanya del Pacte, que recapta suports d'institucions, entitats i particulars, dins i fora de Catalunya, per a la celebració d'un referèndum sobre el futur de les relacions amb l'Estat espanyol.

En el manifest d'aquesta plataforma s'insta al govern espanyol i a la Generalitat a "superar les dificultats polítiques i els apriorismes" i a arribar a un acord que estableixi les condicions i les garanties "justes i necessàries" per a la celebració d'un referèndum "reconegut per la comunitat internacional ", el resultat del qual ha de ser" políticament vinculant i efectiu"..

La plataforma es va constituir el 23 de desembre passat a proposta del Parlament català i amb l'impuls de la Generalitat i està integrada per entitats socials, culturals i polítiques amb l'objectiu que s'arribi a un pacte entre el Govern i la Generalitat que permeti la celebració d'un referèndum "eficaç i vinculant" perquè els catalans "puguin votar sobre el seu futur polític com a nació".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat la decisió del Barça d'adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum.

Ho ha fet a través del seu compte de Twitter, en què ha retuitejat el comunicat del club amb el comentari: "La democràcia ens agermana", recordant així d'alguna manera un vers de l'himne del club, obra de l'escriptor català Salvador Espriu, per agrair al Barça la seva aposta pel referèndum.

Aquest dissabte, més de 200 voluntaris s'han desplaçat a les boques d'accés al Camp Nou per recollir signatures a favor del referèndum, en una nova acció per seguir sumant suports dins la recollida massiva engegada per Sant Jordi.