Público
Público
Únete a nosotros

Procés sobiranista El Tribunal Constitucional suspèn les partides sobre el referèndum dels pressupostos de la Generalitat

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Juan José González Rivas i Encarnación Roca, president i vicepresidenta del Tribunal Constitucional. - EFE

Tal com es preveia, el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs que el govern espanyol va presentar divendres passat contra els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per aquest 2017, el que n'implica la suspensió automàtic. En concret, el TC ha decidit suspendre de manera cautelar la referència al referèndum que s'inclou a la llei dels comptes autonòmics i també les tres partides que hi ha destinades referents a les consultes populars i als processos participatius que havia assenyalat l'executiu de Rajoy en el seu recurs.

El Govern espanyol va demanar a l'alt tribunal que la Generalitat no pogués utilitzar els diners del fons de contingència per fer el referèndum i ha advertit que no podrà modificar cap altra partida a través d'alguna argúcia legal per tirar endavant la consulta.

La decisió del TC s'ha pres per unanimitat i arriba després que s'hagi avançat la seva reunió, que no estava prevista fins després de Setmana Santa. En principi la suspensió cautelar pot allargar-se durant els propers cinc mesos, a l'espera que el Constitucional adopti una decisió definitiva sobre el recurs.