Público
Público

PROTESTA CONTRA EL TURISME Enganxen a mil cotxes de lloguer de Mallorca adhesius contra el turisme massiu

Els col·lectius continuen amb la seva campanya d'accions per denunciar els estralls del turisme de masses a les ciutats

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Imatge difosa dimecres per Endavant de l'acció contra el turisme de masses a Mallorca.- ENDAVANT

L'entitat juvenil independentista Endavant Mallorca va repartir dimecres un miler d'adhesius en vehicles de lloguer en diversos punts de l'illa amb missatges com "Aquest cotxe sobra", "El turisme mata Mallorca" i "La massificació turística ens explota". L'organització, que es defineix com a independentista, socialista i feminista, ha reivindicat aquest matí en el seu perfil de la xarxa social Twitter aquesta actuació "contra la massificació turística" i "la saturació de cotxes de lloguer", amb l'etiqueta "#AquestCotxeSobra" .

Els responsables de la protesta qualifiquen de "desmesurat" el parc de vehicles de lloguer

"Has pensat alguna vegada que aquest cotxe sobra en veure un dels 100.000 cotxes de lloguer que tenim rodant per Mallorca? Avui és el dia", va manifestar l'entitat juvenil a la xarxa, on ha reivindicat l'enganxada de 1.000 adhesius amb dit lema en cotxes de lloguer aparcats a Santanyí, Artà i Palma.

Els responsables de la protesta, que han realitzat en els últims dies Endavant Mallorca, Arran Palma, i els joves del GOB, han qualificat de "desmesurat" el parc de vehicles de lloguer i han assegurat que "satura les comunicacions" a Mallorca, a més de contribuir a la massificació i la contaminació. L'entitat ha anunciat que en les pròximes setmanes continuarà enganxant adhesius en cotxes de lloguer per "plantar cara a la massificació".

L'enganxada de missatges contraris al turisme se suma a la protesta duta a terme a finals de juliol per l'organització juvenil d'esquerra independentista vinculada a la CUP Arran Jovent al moll vell de Palma amb pancartes davant de diversos iots, bengales i llançant confeti a els turistes a la terrassa d'un restaurant. El Govern balear i els partits polítics van manifestar el seu rebuig a aquesta actuació.