Público
Público

Protestes sentència Un centenar d'electes sobiranistes protesten contra la sentència de l'1-O

La mobilització ha comptat amb representants d'ERC, JxCat, la CUP i els comuns. S'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona i després han anat a la Delegació del Govern espanyol, on no s'han pogut reunir amb la delegada, Teresa Cunillera. En un manifest, els electes reivindiquen una "solució política que permeti els catalans decidir el seu futur". 

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La manifestació dels càrrecs electes contra la sentència de l'1-O. EFE / ALEJANDRO GARCÍA

Prop d'un centenar de càrrecs electes sobiranistes s'han manifestat aquest dijous al matí al centre de Barcelona per protestar contra la sentència del judici de l'1-O i per demanar l'amnistia i la llibertat dels presos polítics. "Des del món local ens hem mobilitzat perquè creiem que la nostra ciutadania ens esperona a mobilitzar-nos i a rebutjar totes les injustícies", ha dit l'alcalde de Teià (Maresme), Andreu Bosch, en declaracions a la premsa.

L'objectiu d'aquesta marxa, que ha reunit electes de les principals forces sobiranistes -sobretot d’ERC, però també de JxCat, la CUP, els comuns i independents- i que ha comptat amb la presència de l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, era lliurar a la delegada de Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, un manifest que recull el "posicionament polític" de l'anomenada Assemblea d'Electes de Catalunya. Després de concentrar-se a la plaça Sant Jaume, els manifestants s’han dirigit a la Delegació del Govern espanyol, però no s’han pogut reunir amb Cunillera, que estava reunida a Figueres. Sí que han lliurat el manifest al registre de la Delegació.

El text, llegit per l'alcaldessa de Vilanova de Vallès, Yolanda Lorenzo, exigeix "diàleg a l'Estat i una taula de negociació que torni el conflicte a la política" i apel·la a la "mediació internacional per aconseguir aquest objectiu". "Treballem per l'autodeterminació i per una solució política que permeti els catalans decidir el seu futur polític a les urnes", prossegueix el text.

Andreu Bosch ha explicat que haurien agraït el "gest" que la delegada els hagués rebut i que mantenen la seva voluntat de reunir-se amb ella. Aquest grup d'alcaldes té previst dur a terme altres mobilitzacions a Madrid i davant el Parlament Europeu de cara a l'any vinent. L'alcalde de Teià també ha apuntat que traslladaran totes les propostes que neixin des d'aquesta mobilització a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l'Assemblea d'Electes per "coordinar" aquestes accions de protesta