Público
Público

APLICACIÓ DEL 155 Puigdemont s'absté d'anar al Palau de la Generalitat

Els Mossos d'Esquadra tenen ordre d'aixecar atestat si els consellers de la Generalitat de Catalunya, destituïts per ordre del govern de Mariano Rajoy, es neguen a abandonar els seus despatxos

Fotografia publicada pel president Carles Puigdemont a Instagram

PÚBLIC I AGÈNCIES

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit que aquest dilluns els consellers i càrrecs de la Generalitat podrien accedir als seus despatxos per recollir els seus objectes personals. De moment el que se sap és que el president Carles Puigdemont ha difós una fotografia des del Palau de la Generalitat amb una senzilla salutació, "Bon dia", que s'havia interpretat com que es trobava a la seu del govern català, però fonts del seu equip han assenyalat que tant ell com el conseller de Presidència, Jordi Turull, han decidit no fer acte de presència a Plaça de Sant Jaume.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també ha anat aquest dilluns a treballar a la seu del departament a Barcelona i ha deixat constància publicant una imatge al seu despatx a la xarxa social Twitter. 


Rull ha sortit de la seu del Departament sobre les 10 del matí i ha declarat als mitjans que es trobaven a la porta principal de la conselleria que havia anat al despatx a fer la feina que els ha encarregat el poble de Catalunya i que tenia previst seguir amb la seva agenda al llarg del dia.  

També ha entrat a la conselleria per l'accés principal el fins ara secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font.

A les portes de la conselleria, a l'avinguda Josep Tarradellas, ​​s'havien concentrat un cert nombre de treballadors i una desena de membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de l'esquerra de l'Eixample en suport als membres del Govern i alts càrrecs cessats pel Govern espanyol.

Instruccions d'Interior als Mossos

Els Mossos d'Esquadra tenen ordre d'aixecar atestat si els consellers de la Generalitat de Catalunya, destituïts per ordre del govern de Mariano Rajoy, es neguen a abandonar els seus despatxos, segons han informat a Europa Press fonts del Govern.

La instrucció que ha rebut la policia autonòmica catalana és que permetin passar a cada conseller al seu despatx per recollir les seves coses. El hauran de fer acompanyats d'un agent, segons el protocol que ha establert l'Executiu central per a aquest matí.

Però si posteriorment no abandonen el seu despatx, l'agent té instrucció d'aixecar atestat per ser enviat posteriorment al Jutjat. El Govern ja havia advertit que els consellers que intentin seguir exercint el seu càrrec poden incórrer en un delicte d'usurpació de funcions.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, també s'ha desplaçat per anar a treballar a la seu de la cambra catalana, al Parc de la Ciutadella. Ha entrat sense fer declaracions. En el seu cas, no desobeeix cap ordre, perquè la presidenta i una vintena de diputats formen part de la Diputació Permanent. 

Tot i així, la reunió de la Mesa, prevista per dimarts, ha quedat desconvocada.