Público
Público

Puigdemont admet en missatges enviats a Comín que han estat "sacrificats"

 

"Tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana", diu també l'actual candidat a ser investit de nou com a president de la Generalitat, en missatge adreçat al diputat que es trobava a Lovaina per pronunciar una conferència.

Toni Comín i Carles Puigdemont en un ple del Parlament. EFE/Arxiu

PÚBLIC

La publicació d'uns  missatges de Carles Puigdemont a Toni Comín ha posat de manifest que les esquerdes que s'han obert entre dirigents de Junts per Catalunya (JxCat) i  d'Esquerra Republicana (ERC) son grans, ja no es poden dissimular i són dificils de reparar. 

"El pla de Moncloa triomfa, Només espero que sigui veritat que gràcies a això poden sortir de la presó tots, perquè sinó, el ridícul històric és històric...", diu el president Puigdemont en un d'aquests missatges, fets públics per la cadena Telecinco.

"Suposo que tens clar que això s'ha acabat. Els nostres ens han sacrificat, almenys a mí. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat, tal com suggeria Tardà", afegeix l'actual candidat a ser investit de nou com a president de la Generalitat.

Segons Telecinco,  Puigdemont va enviar aquests missatges ahir al diputat d'ERC Toni Comín, poc després que el president del Parlament, Roger Torrent, ajornés el debat d'investidura.

"Una conversa privada"

Carles Puigdemont ha reconegut com a certs els missatges i en el seu compte de twitter ha afirmat: "Sóc humà i hi ha moments en què també jo dubto", si bé ha afegit que no es "tirarà enrere".


Fonts de Junts per Catalunya (JxCat), consultades per EFE, han remarcat que les paraules del candidat a la presidència adreçades a Toni Comín se circumscriuen a l'àmbit privat, per la qual cosa no volen realitzar valoracions polítiques sobre les mateixes.

Antoni Comín, per la seva banda, ha anunciat a través de twitter la seva disposició a emprendre accions legals contra els responsables de la difusió de la conversa.

Comín ha recordat, a més, la posició política del president expressada en un missatge gravat en video a la mateixa hora que ell pronunciava la conferència a Lovaina.

I ha volgut garantir, d'altra banda, que l'independentisme es manté unit.

I finalment ha tornat a denunciar, com va fer en la seva conferència a Lovaina, la voluntat del govern espanyol d'invalidar per la via penal la decisió dels ciutadans a les urnes.