Público
Público

CONFLICTE ENTRE CATALUNYA I L'ESTAT Puigdemont i Iglesias coincideixen en la necessitat de dialogar sense excloure temes 

Conversa telefònica entre el president exiliat i el líder de Podemos sobre la situació política a Catalunya i Espanya, l'escenari polític creat després de la moció de censura, les noves correlacions de forces parlamentàries i la situació dels presos polítics catalans i els exiliats 

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont, a Brussel·les. EFE

públic

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el president destituït i exiliat Carles Puigdemont han mantingut aquest diumenge una conversa telefònica en la qual han coincidit en la "necessitat d'obrir espais de diàleg" a Catalunya, "sense fer exclusió de cap tema"

A través del seu compte de Twitter, el líder de Podemos ha donat detalls sobre la conversa --de 45 minuts-- en la qual Puigdemont li hauria convidat a tenir "una reunió presencial". "Li agraeixo i ho consideraré, però l'important és mantenir el contacte", ha assenyalat Iglesias.

El líder de Podemos, que es reunirà aquest dilluns amb el lehendakari, Íñigo Urkullu, ha parlat amb Puigdemont "de la situació política a Catalunya i Espanya, de l'escenari polític creat després de la moció de censura, de les noves correlacions de forces parlamentàries i de la situació dels presos polítics catalans i els exiliats".

Iglesias ha valorat la figura de Puigdemont com a líder de Junts per Catalunya i, com  a tal l'ha reconegut com "interlocutor important", a banda de la seva situació processal i del fet de trobar-se a l'exili.

Finalment, Iglesias ha explicat que tant ell com el president estan "d'acord en la necessitat d'obrir espais de diàleg polític sense exclusió de cap tema". "Aquests espais que, ara com ara, no existeixen, són condició de possibilitat de qualsevol tipus d'acord en el futur. Seguirem parlant", ha reblat.