Público
Público

El regidor de Badalona Jose Téllez anirà a judici per impedir que es requisessin uns cartells de l'ANC sobre l'1-O

Els fets van passar el 25 de setembre de 2017 i la fiscalia demana per al membre de Guanyem Badalona en Comú una condemna de sis mesos de presó i inhabilitació.

Jose Téllez quan era tinent d'alcaldia a Badalona al costat d'Oriol Lladó (ERC). EFE/Alejandro García

PÚBLIC

El regidor de Guanyem Badalona en Comú Jose Téllez haurà d'anar a judici el proper 10 de gener pel cas dels cartells de l'ANC durant la campanya pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017. Els fets que s'investiguen es remunten al 25 de setembre del 2017, quan Téllez, que aleshores era el tercer tinent d'alcaldia i responsable de les àrees d'Hisenda, Patrimoni i Recursos Humans del govern municipal encapçalat per Dolors Sabater, va agafar d'un cotxe de la Guàrdia Urbana uns cartells amb el lema "Hola Europa" que els agents havien requisat prèviament i va retornar-los als activistes de l'entitat. La fiscalia l'acusa d'un delicte de desobediència i demana per a ell una condemna de sis mesos de presó i inhabilitació.

En un tuit al seu compte de Twitter, Téllez, actualment regidor a l'oposició, ha manifestat que "És una absoluta vergonya arribar a judici per impedir que es requisin uns cartells! El que va a judici és la llibertat d’expressió". Entre molts altres suports, el regidor també ha rebut el suport virtual del president de la Generalitat, Quim Torra, que, com ell, ha qualificat el cas d'"absoluta vergonya".

El 9 de novembre de 2017, Téllez va negar-se a declarar davant la Fiscalia per aquest cas. Aquell dia, en sortir de la Ciutat de la Justícia, va reconèixer que va voler “evitar” que la policia local requisés els cartells, però que allò va ser un acte de defensa del dret de la propaganda política “M’acusen d’obstrucció a la justícia, però jo demano al poder judicial espanyol que deixi d’obstruir la democràcia”, va afirmar.

Posteriorment, al gener de l'any passat el regidor va tornar-se a negar a declarar, en aquesta ocasió davant del jutge. Als mitjans, Téllez va insistir que l'acció pretenia garantir el dret a la llibertat d'expressió dels activistes.