Público
Público
LA CRISI SANITÀRIA

La reobertura dels centres educatius, congelada sense data de reinici del curs

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, admet que l'aturada de les classes s'allargarà més enllà de les dues setmanes previstes inicialment quan divendres passat es van tancar els col·legis, instituts i universitats.

Josep Bargalló./Europa Press
El Conseller d'Educació del Gvern de la Generalitat, Josep Bargalló, en una imatge d'arxiu./Europa Press

PÚBLIC

El curs escolar queda aturat sine die. Aquest divendres farà una setmana que es van decidir tancar tots els centres escolars de Catalunya i la previsió de dues setmanes ha quedat superada per la gravetat de la crisi provocada pel coronavirus. Sense data de retorn en el sector educatiu es dona per fet que l'aturada de les classes s'allargarà de forma considerable i caldrà habilitar mesures especials per a què els escolars puguin recuperar el curs actual. La mesura afecta tots els graus educatius des de la primària i preescolar fins a la universitat i afectarà de ple també a les probes de la selectivitat per l'accés universitari.

D'aquesta forma, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha donat per fet que s'ampliaran els dies de tancament i, per tant, també el tancament d'escoles. En declaracions a TV3, Bargalló no s'ha mostrat partidari d'allargar el curs. "Haurem d'aprendre a reprogramar, prendre decisions sobre el currículum i estem preparats", ha dit. Pel que fa a la selectivitat, ha indicat que per fer-la al juliol s'ha d'haver acabat el curs de batxillerat al juny. "Si al juliol encara estem així, el drama social i col·lectiu serà tan gran que la selectivitat no seria el més important", ha conclòs. Sobre les targetes moneder per pagar les beques menjador, ha indicat que són 180.000, amb un import total d'uns 6 milions d'euros. Estan carregades i es repartiran entre dijous i divendres.

"Tots sabem que la corba està augmentant i que cada dia tenim més casos. És evident que aquest confinament augmentarà en dies, i com que augmentarà en dies el confinament, augmentarà en dies el tancament de les escoles". Aquest és el raonament que ha fet aquest dijous Bargalló.

Pel que fa a les targetes moneder, que es començaran a repartir entre aquest dijous i divendres, ha indicat que es poden tornar a recarregar. De fet, si arriben amb retard no caduquen, així que la família tindrà tot l'import disponible quan la rebi. El repartiment es farà a través dels consells comarcals i els ajuntaments, via serveis socials. Així ho estableix, ha dit, el decret del govern espanyol.